top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Cybex Beezy

Updated: Aug 7, 2022



Cybex Beezy on pisike, kuid asjalik kergkäru, sobides ideaalselt autosse teiseks käruks, reisile kui ka turvahälli ratasteks.


Andmed


  • Kaal: 8,1kg;

  • Kandevõime: 22kg;

  • Kokkupandult mõõtmed: 58 x 43 x 26 cm;

  • Seljatugi: 46cm;

  • Kaarvarju alla: 64,5cm;

  • Istumisosa+jalatugi: 36cm;

  • Istumisosa laius: 31,5cm;

  • Rataste vahe laius: 42cm;

  • Täislamav iste;

  • XL UPF50+ kaarvari;

  • Ühe käega kokkupanek.


Lisadena saab osta turvahälli adapterid ja vihmakile. Käru on võimalik osta SIIT.



Plussid ja miinused


Plussideks loeks mõnusalt nõtke raami ja kerge manööverduse. Käru käib väga kergelt kokku- ja lahti ühe käega.


Miinusteks on võrgust õhutusava puudumine ja Cybexile omane turvarihmade süsteem, kus külgmised rihmad on õlarihmadega kinni.



Kui aus olla, siis internet ei too välja hibiskuse tegelikku tooni. Päriselt on ta hästi kirgas, kuid samas mahe toon.


Mu tütar on täpselt 75cm pikk ja mahub ilusasti täislamavasse ära. Kaarvari oli piisavalt pikk, et kaitses last päikese eest, ning istudes ei seganud tema vaatevälja.


Käruga sai oldud 10 päeva Montenegros. Valisin Beezy ja Eezy S+ 2 vahel. S+2 puhul häiris mind isiklikult istumisalune konstruktsioon. Minu jaoks oli tähtis, et pakikorvi ligipääs oleks mõlemalt poolt lihtne. Samas üllatas mind, et S+2 on kergem kui Beezy, eriti, kui esimese rattad on palju suuremad.



Jalatugi


Jalatuge saab reguleerida külgedelt. Riide all on klambrid, kuhu vajutades saad jalatuge reguleerida. Mul oli jalatugi kogu aeg üleval, tüdruk eelistas istuda sedasi.



Vedrustus ja pakikorv

Vedrustus on kõigil neljal rattal ja mind üllatas sõit positiivselt. Raam on nõtke (meenutab Phil & Teds GO kergkäru) ja vedrustus täiesti arvestatav sellise pisikese käru kohta. Rattad ei klõbise ja sõit on vaikne. Pakikorvi ligipääs on nii eest kui tagant ja sinna sai mahutatud mõõdukalt asju.



Rattad ja pidur


Käru on hästi kitsas ja liikudes Montenegros poes ning tänavatel, olin päris õnnelik oma valiku üle, kuna riiulite vahed kohati olidki kõige kitsamas kohas ca 45cm laiad. Rääkimata teedest, kus 90% puudusid kõnniteed ja pidid üherealist teed jagama parkivate autode ning mõlemal sõidusuunal liikuvate autodega.


Pidur on plätu sõbralik, käies peale ja maha vaid peale vajutades.



Istumisosa ja õhutusavad

Kuigi tal puudub võrgust õhutusava, saab tagumise osa trukkidest lahti teha ja õhutus toimib ideaalselt. Seljatoe reguleerimine on nööriga ja istumisosa ei lähe täiesti 90 kraadi istuvasse.


Võtsin kaasa lambavilla istmepehmenduse. Lambavill on soojust reguleeriv ja vill suudab enda massist mitmekordselt rohkem vedelikku imada, mistõttu jätab lapse kuivaks. Olen oma esimese lapsega kasutanud lambavilla ja nüüd ka teisega.



Kokkupanek ja turvarihmad

Käru kokkupanek on väga lihtne, seda saab teha ühe käega, samal ajal kui beebi on süles. Lükkesangal on kaks valget nuppu, üks väiksem, teine suurem. Pisem tuleb alla vajutada ja seejärel suurem. Kõike saab teha täpselt samal ajal, kuna käe lükkesangale asetades, su pöial asetub täpselt väiksele nupule ja sõrmed suurele.


IATA standard käsipagasile on 56 x 45 x 25, Beezy mõõtmed on 58 x 43 x 26. Kuna tegemist on nii minimaalse erinevusega, siis usun, et selle saab vabalt ka käsipagasisse võtta (minu enda käsipagas näiteks on suurtemate mõõtudega, kui IATA standard). Lihtsalt uurida, mis on käsipagasi kaalu limiit. Mõndadel lennufirmadel on see 5kg, 8kg või 10kg.


Turvarihmad on minu arvates kõige suurem miinus. Beezyl on külgmised rihmad ülemistega koos, ehk jooksebki üks rihm sealt läbi. Et lahti teha, on vaja rihm ajada läbi klambri ava ja see on tüütu protsess. Minu lambavilla istmepehmendus ei ole universaalsete rihmade aukudega, vaid iga auk on eraldi ja võttis ikka tükk aega, et saaks ta külge pandud.


Siinkohal Bugaboo ja Easygrow istmepehmendused sobivad ideaalselt, kuna mõlemil on universaalsed rihmade augud.



Kokkuvõtteks, Beezy on mõnus pisikene ja asjalik käru. Näha oli, et tütrel oli seal mugav, mul oli käru mugav lükata ja kasutada. Väga meeldis käru kokkupanek ja sujuv manööverdus.


Postitus valminud koostöös Nordbabyga

266 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page