top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Easywalker Jackey



Mis vahe on tavalisel Jackeyl ja eri mudelil? Mis vahe on Jackey ja Jackey XL mudelil? Käin kiirelt üle, mis nende kolme erinevused on.


Tavalise ja eri mudeli põhilised erinevused on : eri mudelil on pakikorvil kate, magnetiga 5-punkt rihmad, rihmad hoiavad istmest eemale ja erilised kanga/raami kombinatsioonid.



Jackey ja Jackey XL põhilised erinevused on : XL mudelil on suuremad rattad, suurem raam, suurem iste ja pikem kaarvari.





Andmed


  • Kaal: 7,5 kg;

  • Kandevõime: 22kg;

  • Pakikorvi kandevõime: 5kg;

  • Käru kokkupandult: 56 x 47 x 26cm;

  • Täislamav;

  • Seljatoe pikkus: 47cm;

  • Istme kogupikkus: 87cm;

  • Reguleeritav jalatugi;

  • Pikendatav kaarvari;

  • Automaatne kokkupaneku süsteem;

  • Turvahälliga kasutatav;



Käruga tuleb kaasa vihmakile ja transpordikott.



Lisad


Easywalkeri kärudel on väga kift ja omapärane lisade valik ja süsteem. Põhimõtteliselt enamus lisad, nagu rool, kandik, telefoni hoidja, led valgusti jne sobivad kõikidele Easywalkeri kärudele. Kuna turvakaare keskel asub selline väike kinnituskoht, kuhu need lisad kinnituvad.



Plussid ja miinused


Plussideks loeks õhutusava seljatoes, hästi lahedad lisad (just kandik ja rool mu lemmikud) ja magnetiga 5-punkt turvarihmad.


Miinusteks loeks transpordikoti õlarihma, mis võiks olla pikem, et oleks mugavam käru enda järel tõmmata( kuigi ta on mõeldud pigem õlarihmana, siis lühikese inimesena, saab seda isegi enda järel tõmmata nagu käsipagasit) ja kaarvarju pikendamise, mis on hästi lükkesanga lähedal ja vajab veidi manööverdamist.



Istumisosa


Istumisosa on ruumikas ja kasutatav pikka aega. Ta ei ole täiesti 90 kraadi istuv aga ütleks, et peaaegu. Seljatoe reguleerimine on kangi ja nöörisüsteemi segu. Kangist lased istumisosa lamavasse ja nöörist tõmbad istuvasse.Jackey käib täislamavasse ja sobib kasutamiseks juba beebiga.


Erimudeli turvarihmad on magnetiga ning hoiavad istumisosast eemale, mistõttu on eriti tuuleveskit praktiseerivat last kergem rihmadega kinnitada. Jalatugi on hästi kergesti reguleeritav ning sellise väikese käru kohta täitsa hea pikkusega. Käruga tuleb kaasa turvakaar, mis käib lahti küljele.



Kaarvari ja lükkesang


Kaarvari on pikendatav ning piisavate õhutusavadega. Pikendatava osa külgedel on õhutusavad ning täislamavasse pannes, seljatoe peatses on lukkudega avatav paneel, mille taga on võrgust osa. Kaarvarju pikendamine ei ole minu arust kõige mugavam, kuna kaarvarju lukk, mis selle avab jookseb täpselt lükkesanga pidi ja ei tule sujuvalt lahti ning vajab manööverdamist.


Lükkensang ei ole pikendatav, kuid isiklikult 165cm pikana, ei tunne, et oleks vaja kõrgemat. Mul mees on 181cm ja temalgi ei olnud probleemi. Ilmselt neil, kes üle 190cm pikad, ehk mugavam võtta Jackey XL mudel, mis on 4cm kõrgem, kuid ei ole käsipagasimõõtu.




Vedrustus ja pidur


Oleme ausad, selliste pisikeste käsipagasimõõtu kergkärudelt ei ole mõtet mingit elumuutvat vedrustust oodata. Jackey raam ei ole liiga nõtke, kuid ei ole ka jäik, mis teeb ta ideaalseks käruks nii väiksema kui suurema lapsega (liiga nõtke raamiga käru on pisikese lapsega mõnus aga suure lapsega minu kogemuste põhjal muutub ebastabiilseks. Suure lapse all mõtlen seal ca 15 kg).


Mina käisin Saksamaal loomaaias temaga, kus 90% teid olid terviseraja moodi mullaga kaetud tee ja probleemideta sain hakkama.


Jackey pidurit on mugav peale panna ja ära võtta. Mis mulle väga meeldib, et Jackey juures on võimalus esirattad fikseerida. Esirattaid on hea fikseerida, kui plaanis liikuda ebatasasel pinnal või isegi talvel õrnas lumes. Käru on kergemini juhitav ja lükatav.




Pakikorv


Pakikorv on täiesti arvestatava suurusega, iseenesest võiks veidi suurem olla (ütleb inimene, kes alati lahkub poest triiki täis pakikorviga) nagu näiteks Miley2 aga see, et saab pealt kinni tõmmata lukuga on teisalt jälle hea boonus.



Käru kokkupanek


Käru käib kokku väga kergelt. Lükkesanga keskel on suur nupp ja lükkesanga taga väikene nupp. Need tuleb koos alla vajutada ja õrnalt lükkesanga osa ette lasta ning sealt käru automaatselt voldib end ise kokku.


Ma tunnistan, et ma pole veel saanud täiesti seda süsteemi selgeks, ilma, et käru mul ümber ei kukuks. Tundub, et ma lasen liiga suure jõuga selle lükkesanga lahti ja ta voldib kokku nii suure jõuga, et kukub ümber. Siinkohal mainin ära, et ma väga oskamatu kärude kokkupanija. Teisalt, mul väga pole aega ka oodata, et see käru end ise kokku voldiks, et kiirelt kokku ja käru pagassi.


Need, kes otsivad käru, mida saaks kokku panna ühe käega ja tõsta ta autosse ühe käega, siis Jackeyga seda kindlasti saab teha.



Kokkuvõte


Tuleb aru saada, et tegu on mini kergkäruga. Tema mõte on olla võimalikult kerge ja kompaktne, mitte hea vedrustusega ja maastikuvõimekas. See on käru, millega säästad ruumi, mitte ei valluta krossiradu.


Jackey eri mudeli disain on lihtsalt igatepidi ideaalne. Mulle on alati meeldinud kuldsed detailid, kuid üldjuhul kärude puhul need tehakse üle. Easywalker selle kohapealt pani kümnesse, kuidas ta lahendas nende kuldsete detailide lisamise, samuti ka Harvey3 Premium mudelil.


Minu reis Jackeyga Saksamaale oli väga mõnus. Käruga sain lennukisse (NB kindlasti jälgida käsipagasinõudeid). Tahan ära mainida ka, et lennufirma millega lendasin, neil oli tasuline käsipagas, seega pidin ostma käsipagasi, et saaks käruga lennukisse. Kui soovid tasuta, siis käru tuleb juba eelnevalt check-inis ära anda või lennuki juures.


Mulle meeldis Jackeyga see, et ta on niivõrd kompaktne ja lihtsasti kokkpandav. Saksamaal sai liigeldud taksodest-rongideni välja ja rahvast on alati seal palju ning ruumi vähe. Minu jaoks reisides on tähtis efektiivne liikumine. Kui Eestis on inimesi vähe ja tänavad suured, siis mida lõuna poole, seda rohkem inimesi ja vähem ruumi liikumiseks.


Käru saab osta SIIT.


Postitus valminud koostöös Babyshopiga

244 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page