top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Sleepytroll



Üks elumuutvamaid vidinaid, mida omanud olen. Mul ei olnud väga usku mingisse aparaati, mis suudab käru loksutada aga võta näpust, see päriselt ka toimib.


Mul oleks seda olnud vaja 6 aastat tagasi oma esimese lapsega, keda ma raputasin kärus magama umbes 4 aastat. Ega ta jutti maganud kärus, vaid tuli teda vahepeal uuesti magama raputada. Sleepytroll oleks mind säästnud keset talve poolpaljalt õue jooksmistest.


See toode muidugi ei ole mingi ime masin, mille lülitad sisse ja laps jääb ise magama. Pigem ta põhimõte on aidata lapsel tagasi sügavasse unne vajuda.



Andmed


  • 4 erinevat kiiruse taset;

  • põhirežiim kiigutab 40min;

  • sensorirežiim kiigutab 3 min, kui tuvastab hääle või liikumise;

  • Temperatuuri kannatavus -10 kuni +35;

  • Laadimisaeg 2-2,5h;

  • Kaal: 650 grammi;

  • Mõõdud: 7,4 x 9 x 16,7 cm;

  • Ei ole liitiumi patarei.




Mingit raketiteadust Sleepytrolliga ei ole. Kõik on üsna lihtne ja arusaadav. Käima läheb hoides paar sekundit pluss märki all ja kinni- miinus märki hoides paar sekundit. Vankrikiigutajal on neli kiigutamis taset. Kõige tugevam on ikka päris korralik. On olnud kordi, kus olen kasutanud teda täisvõimsusel aga tavaliselt ikka kaks taset vähem ja panen sensorirežiimile.


Sensorirežiimiga on selline naljakas lugu, et tugevad helid ümberringi panevad selle tööle. Meil on lennuliiklus üle maja ja iga lennuki peale ta hakkab kõigutama. Last see ei häiri aga aku eluiga selle uneaja jooksul kahaneb. Kui elad väga lärmakal alal, pead arvestama, et ilmselt tuleb laadida tihedamini.


Sensorirežiim on ideaalne, kui kardad, et laps harjub ära pideva kõigutamisega. Seega, ainult tugevate helide ja häältega läheb ta tööle ja tagab , et laps vajub tagasi sügavasse unne.



Vankrikiigutajat on lihtne kasutada. Ülemine kang laseb rihma lahti ja alumine pingutab. Tõesti võtab paar sekundit aega, et ta lükkesanga külge panna. Seda saab kasutada ka turvahälliga ja beebivoodis. Viimasega ei oska kaasa rääkida aga turvahälli külge olen proovinud ja töötab . Beebivoodi külge on vaja eraldi jubinat.


Minu suurim hirm selle juures oli, et pean teda laadima kogu aeg ja laadimisaeg on pikk. Olin positiivselt üllatunud, kui ta laadis väga kiirelt täis. Aku vastupidavus oleneb kasutamisajast, ilmast ja režiimist.


Tavarežiimiga kasutades saab aku kahe-kolme kasutamiskorraga tühjaks (kõik oleneb kaua laps magab ja kui tugeva kõigutamise taseme valid). Sensorirežiimiga kõige pikemalt sain hakkama 5 päevaga, kuuenda poole peal sai tühjaks. See oli siis pigem pluss kraadise juures. Miinustega aku eluiga on lühem.


Aku tuli näitab ka, kui täis või tühi Sleepytroll on. Roheline värv näitab, et ta on täis ja kasutades toon hakkab vaikselt muutuma järk-järgult rohelisest- kollaseks, ja kollasest-punaseks.


Soovitan tungivalt mitte kasutada teda üle -10c (kui tuleb soov manuaalist mööda vaadata). Elektroonikaseadmed ei kannata suuri miinuseid ja aku iga on põhimõtteliselt üks kasutuskord. Sai kasutatud -10c ja ütleme nii, et aku ei pidanud poolteist tundi vastu, sai vahepeal tühjaks. Õnneks nii külmasid ilmasid meil on haruharva. Meil oli kaks päeva vaid ja sai edasi normaalselt kasutatud.



Kuna minu uues kodus ei ole katusealust, on käru otse vihma käes. Kahjuks sleepytrolli otse tugeva vihma kätte jätta ei tohi (manuaalis kirjas, et kannatab lühiajalist õrna vihma ehk tibutamist). Aga sellele probleemile leidsin häki- teate poes need puuviljade kilekotid? Täpselt nii ja väga hästi toimib. Loodan, et nad tulevad välja mingi koti ideega, mis näiteks on veekindel, nagu telefonidele mõeldud kotid, kui vette lähed.



Sleepytrolliga saab väga vabalt reisida. Aku ei sisalda liitiumi, mistõttu saab teda lennureisidel suurde kohvrisse muretult pakkida. Laadija tuleb koos erinevate pistikuotstega, kui plaanis reisida riiki, kus pistikud erinevad meie omadest.


Ise olen reisile teda kaasa võtnud ja pakkinud suurde kohvrisse. Minu jaoks on ta asendamatu toode ja on igati ennast ära õigustanud.


Sleepytroll (SIIN) on väga asjalik toode. Nüüd, kus olen teda aktiivselt kasutanud üle aasta (iga päev, ka reisidel), ei oskagi kohe elu ilma ette kujutada. Ta tõepoolest teeb elu lihtsamaks.


Postitus valminud koostöös Babyshopiga

173 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page