top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Cybex Priam 2017

Updated: Sep 20, 2020



Minu Priam on Lux istmega, hõbedase raami, all terrain rataste ning Manhattan grey värvuses.

Võimalik on valida:

3in1


  • Valida saab 2in1 lohuga istme ja Lux istme vahel;

  • turvahäll;

  • vankrikorv (kui 2in1 iste valitud, siis iste ongi korv ja tulevad katted kaasa).

Kaasa tulevad istme ja korvi vihmakiled, turvahälli adapterid ja turvakaar.

2in1


  • Kus iste on lohuga (vanusest alates 6+ kuud);

  • Lohuga iste on lühem kui Lux iste, mis on kusagil 97cm pikk.

Kaasa tulevad adapterid turvahällile, vihmakile ja turvakaar.

Raam+ Lux iste või Korv


On võimalik komplekteerida kas raam ja iste või hoopiski raam ja korv, hiljem juurde ostes Lux istme. Minul on raam, koos all terrain ratastega + Lux iste.

Kaasa tuli vihmakile, turvakaar ja turvahälli adapterid.

Ma panen vaid kirja kaalud all terrain ratastega ( kaal varieerub, olenevalt, mis rattad valid):

Raam+Lux iste (istme kandevõime kuni 17kg) 13,1kg

2in1 raam+iste (istme kandevõime kuni 17kg) 11,8kg

Raami saab valida kas üleni musta või chrome ehk see hõbedane.


Rattaid on kolme sorti: light, trekking ja all terrain. Minul on all terrain. Need on kõige suuremad, sobides meie kliimasse hästi. Trekking ja All terrain esirattad on samad, vaid all terrain tagumised rattad on suuremad. Light ja trekking tagumised rattad on samad, kuid esirattad on erinevad. Light rattad on väiksemad.


Kujutan ette, et paljudel tekib küsimus esirataste kohta, et tunduvad siiski väikesed. Cybexil on megalahe lahendus või õigemini kaks lahendust: esirattad saab asendada suuskadega [(VIDEO) mainin niisama igaks juhuks lisaks, et tegelikult nii sõita ei tohi, lihtsalt for fun ilma lasteta tehti see võistlus. Mõte on neil, et paksema lume puhul, näiteks kes elavad metsas või mitte päris linnas, siis suusad teevad liikumise kergemaks] või suurte mitte pöörlevate ratastega (VIDEO), millel sama vedrustus nagu tagumistel ratastel. Saan aru miks Cybex kutsub seda Platinumiks, kuna läbi on mõeldud pea kõik detailid. Suureks miinuseks võiks välja tuua nende suurte mitte pöörlevate esiratastega, et käru raam ei lähe kokku, ehk tuleb autosse pannes esirattad eemaldada või siis eemaldada iste ja kuidagi mahutada ta sinna. Meie Ford Fiestasse ei mahuks ta mitte mingil moel ära.

Cybex Priam Lux istmega:

  • Iste käib täislamavasse;

  • Istme pikkus 97cm;

  • XXL kaarvari, milles asub võrguga õhutusava;

  • Teleskoop lükkesang;

  • Iste käib nii NSS kui ka SSS;

  • Käru saab vaid NSS kokku panna;

  • Kandevõime kuni 17kg ;

  • Käru kaal lux istmega 13,1kg ( 2in1 istmega 11,8kg);

  • Jalatugi reguleeritav;

  • Iste on pehmendustega;

  • Suur pakikorv, mis omakorda sulgub magnetitega.


Käruga tulevad kaasa turvakaar, vihmakile ja adapterid.

Lisaks saab ette suusad, mitte pöörlevad suured esirattad ( eraldi tuleb juurde osta esisild), topsihoidja, seisulaud, päikesevari, kandik, putukavõrk, beebitarvete kott, soojakott . Kaks viimast siis n.ö käruga sobivas toonis. Istme värve saab validaPõhitoonidele on lisaks Gold Collection

Räägime aga kärust ise. Liigub ta imehästi ja mis kõige tähtsam: ma saan ühe käega lükata ja teisega kohvi juua pea igal maastikul. Pakikorv on päris suur ja sinna mahub ikka korralikult asju. Mis mind häirib on delikaatne võrk tagumise pakikorvi osas, kui näiteks panen sinna mõne eseme, mille nurgad ei ole piisavalt pehmed, võib see selle võrgu katki teha. Sealt ka sajab vihm pakikorvi, kui iste on SSS asendis. Oli olukord, kus pidin keset paduvihma tõstma lapse koos istmega teist pidi, muidu oleks bassein pakikorvis. Vihmakile siinkohal ei aidanud, kuna katab vaid istme ära. See kinnise pakikorvi mõte muidu on super lahe aga nad võiksid leida eesotsa mõne muu lahenduse.



Turvarihmad ei ole minu meelt mööda. Mulle meeldivad rihmad, kus kõik osad on eraldi kinnitatavad, kuna istmekatte või soojakoti kinnitamine on õudus kuubis. Tuleb avada ülemised kinnitused, seejärel tõmmata külgmised rihmad ülemiste küljest lahti ja siis saab alles rihmad läbi panna. Lisaks häirib mind see kumm õlapehmenduste küljes, mis peaks selle pehmenduse rihma külge kinnitama, kuid reaalsus on selline, et kumm liigub ära ja pehmendus sõidab alla.


Lükkesang on teleskoop, ma ise eelistan teist varianti, sest mul endal mugavam lükata. Lükkesang käib väga pikaks välja, lisaks iste on kõrgel, mistõttu käru sobib ka väga pikale inimesele.


Iste on hästi mõnus ja pehme. Kaarvari on piisavalt suur, et päike näkku ei paistaks. Meil oli vaidlus ühe naisega, et Priami kaarvari nii madalal, et last ei näe vaadata, kui ta SSS on. Avastasin, et kui lükkesang pikemaks tõmmata, siis näen last, kuna kõnnin kaugemal, kui aga lühemaks lükata, siis ma ei näe teda. Iste ise on väga pikk 97cm! Kui poiss istub, siis pean jalaosa ühe nõksu kõrgemale tõstma, muidu need ripuvad tal ebamugavalt. Seega kasvuruumi on piisavalt.


Kaarvarjus asub korralik magnetiga õhutusava, küll aga kaarvarjus puudub piiluava.


Ratastest rääkida, siis need on väga head. Liiguvad ilusasti üle erinevate maastikel.

Katsetasin rattaid :

  • liival- raskendatud;

  • tugeval killustikul- raskendatud;

  • kruusateel- väga hea;

  • metsateel- hea;

  • asfaltil- väga hea;

  • munakividel- hea;

  • murul- raskendatud;

  • lumes- väga raskendatud.

Kuni 2018 on vedrustus sama. Lihtsalt vanematel mudelitel oli vedrustus peidetud, uutematel jällegi toodi välja tagasi. Nii vähemalt teavitati mulle Cybexist, kui neile kirjutasin selle segadusega seoses.



Käru kokkupanek on tema suurim viga kui ka suurim pluss. Nimelt, ta ei käi väikeseks ega kompaktseks kokku. Küll aga käib ta kokku koos istmega, mis peab kokkupanemisel asetsema NSS positsioonis. Sellisena ta meie pagassi ära ei mahu, peame tõstma ta külili, pikkuselt hõlmab terve pagassi ära.


Tema pluss aga seisneb selles, et emad kes elavad korterites ning peavad last ühes ja käru teises käes üles tassima, siis ta on just ideaalne käru järel vedamiseks. Käru on lubatud trepist üles vedada sellises asendis.


Teen paranduse: Käru saab lukustada ja see on ka kirjas kasutusjuhendis, kuid see lukustamine on üks suur nali. Ma ei kujuta ette, et ma hakkaks vihmasajus seda kummi sealt käru alt üles otsima. Et see on suur error nende poolt (Pilt on laenatud kärusõltlaste grupist).


Kõige suurimat poleemikat Kärusõltlaste grupis tekitas kokkupanek ehk kui lükkad istme alla siis kaarvari puudutab esirattaid.

Tegin ise mitmeid katseid ja leidsin, kuidas ta tõepoolest puudutab esirattaid. Nimelt, kui sa surud kaarvarju rohkem rataste peale kokku, siis puudutabki, kuid mina seda surumise vajadust ei näe ja selletõttu minul ka kaarvari EI puuduta esirattaid. Et lasen istmel vaba langeda alla, peale ei suru ning tõstmisel keeran esirattad viltu ees ja panen autosse.


Üleval kokkupandud versioonis on ka näha, et esirattad on risti keeratud, seda ma tavaliselt juba tõstmise ajal teen, et veidi raputan seda käru ja esitattad vajuvad kummuli, mis teeb veelgi võimatumaks, et esirattad puutuksid kaarvarju ja määriksid selle ära. Ilmselt harjutamise asi, mille mina kohe käppa sain 😁


Laps on kärus ise väga rahul just mugavuse osas. Iste on küll kitsamapoolsem, kuid mul poiss mahtus sinna ära ka soojakotiga. Istme juures meeldib väga jalatoe materjal. Päeva lõpuks vaid imen tolmuimejaga liiva , mis sinna kogunenud on ära.

Mulle meeldib selle käru liikuvus- sujuv ja vaikne. Ta on nii jubedalt ilus, et isegi mees vahest seisab ja lihtsalt vaatab teda. Disaini osas ma annaksin vist maksimum punktid, ei oskagi öelda, mis oleks ilusam disainilt, kui Priam. Praktilisuse osas ta ei ole ehk nii ideaalne, kuid siis kannataks omakorda disain, seega ma ilmselt lepiksin ilma raami kinnituseta, kui see peaks rikkuma raami ilu. Turvarihmad on aga minu suurim ärritavus terve käru juures. Ma tahaks kohe kirjutada neile ja öelda, et palun parandage see jama ära.


Vihmakile on nagu ta on. Vankritel ja kärudel, mille iste käib mõlemat pidi, ei saagi imet oodata. Nagu ka Armadillo Flip XTga, siis ka Priamiga on nii, et SSS asendis sajab vihm pakikorvi sisse. See piiluava on tegelikult lahe, alguses pelgasin, et sisse sajab sealt, kuid kui õigesti kinnitada ta, siis ei saja.

Soojakottidest sobivad kõige paremini Voksi City (pikkuselt sobib ideaalselt, paremini kui Urban), Easygrow Nord/Hood/Nature, Nordlys, Mamas and Papas All seasons ning Easygrow Liteja Lite+, Voksi Sky Light. Muidugi ka originaal soojakott.





2,364 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page