top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Baby Jogger City Elite vs Mountain Buggy Urban Jungle

Updated: Sep 25, 2020



Mountain Buggy Urban Jungle (VIDEO)

  • kaal: 11,2kg;

  • kandevõime: 25kg;

  • pakikorvi kandevõime: 10kg;

  • rataste laius: 63cm;

  • 12 tollised õhkkumm rattad;

  • 5 punkt turvarihmad;

  • tagumistel ratastel vedrustus (asub raami sees);

  • magnetiga piiluava;

  • lükkesanga kõrgeim kõrgus: 86-117,5cm;

  • istumisosa kogupikkus (kuniks plastik toeni, kuhu jalad ulatavad): 97cm;

  • ainult istme pikkus: 80cm;

  • pakikorvi küljes on kaks lukuga sahtlit;

  • ainult NSS (kui osta juurde carrycot plus siis on võimalik too teha SSS istmeks, mis kannatab kuni 15kg);

  • käru mõõdud kokkupanduna: H:90 x W:63 x D:33 cm.

Baby Jogger City Elite

  • Käru kokku panduna: H85 x W67 x L35 cm;

  • Käru kaal: 11,9 kg;

  • Rattad: 12 tollised ''forever air'' ( täidetud vahuga seest);

  • Kokkupanek: käib võileivaks;

  • Istumisosa kogupikkus: 97cm (kuni plastik toeni); 

  • Seljatoe kõrgus: 51cm;

  • ainult NSS (näoga sõidu suunas);

  • Imikule: Võimalik kinnitada kookon või Deluxe korv raamile;

  • Kandevõime: 34kg;

  • pakikorvi kandevõime: 5kg;

  • Rataste laius: 67cm.


Elite eeliseks on kindlasti tema suur kaarvari, milles on mitmeid õhutusavasid- seljatoe päitses asuv õhutusava, mille saab kinni katta kilega ja kaarvarju külgedel asuvad magnetiga õhutusavad.

Elitel on olemas jalatugi, mis annab võimaluse selle üles tõsta, kui laps magab. Urban Junglel on samuti mingi väga pisikene jalatugi, mis käib istme alt välja, kuid see lisab pikkusele kusagil vaid paar cm juurde. 


Elite üheks suurimaks miinuseks minu arust on tema väga lai tagumiste rataste vahe (67 cm), võrreldes Urban Jungle 63cm vahega. 


Pakikorv on suurem Urban Junglel ja rohkem avatud, mistõttu on võimalik sinna tõsta suur toidukott. Elite pakikorvi on mugav asju ükshaaval panna, on kaitstud igast küljest, et asjad välja ei lendaks. Kotte pole võimalik sinna panna. 

Pakikorvi kandevõime on UJ 10kg, Elitel vaid pool sellest ehk 5kg. Minu enda jaoks oli Elite ebamugavam asju panna ja ei mahutanud nii palju ära kui oleks tahtnud.

UJ iste on rohkem püstisemas asendis, 90 kraadi võiks öelda, kuna on võimalus pingutada neid nööre päris hästi. Elitel on pool lamav iste asend. Püstisemaks on võimalik teha teda lisavidina ostmisel, ehk trukkidega pael, mis siis tõmbab istme püstisemasse asendisse. Siinkohal on kahte sorti vanemaid- kes soovivad, et iste oleks püstisemas asendis ja need emad, kes soovivad, et iste oleks ''pesa'', et tuule ja muu ilmastiku eest oleks peidus või nii. Ise väga vahet ei leidnud- lapsele sobis lösakil ja sobib istukil.


UJ tuleb kaasa pudelihoidja ja turvakaar, mis asub mitte küljel vaid raami küljes rippuvana. Lahtist kohvi sinna panna ei saa, kuid termoseid ja pudeleid küll, ning ei sega liikumisel kitsastes kohtades. Samuti tuleb kaasa turvakaar, mille saab käru kokkupanemisel üles lükata. Elitel tuleb juurde eraldi osta nii pudelihoidja kui ka turvakaar, mis käru kokkupanemisel teeb teda pikemaks, jäädes jäigalt paika. Ka ei ole võimalik turvakaart avada külgedele vaid tuleb eemaldada täiesti. Minu jaoks oli Elite turvakaar täielik läbikukkumine. Kasutasin teda vist kahel- kolmel korral ja andsin alla, oli päris tüütu teda eemaldada. Kandikut on võimalik mõlemal lisaks osta. Elitel käib turvakaare asemele, see käib külje peale lahti, kuid samuti kokkupanemisel ta jääb ta ette. UJ turvakaare külge aga saab kinnitada kandiku, ning käru kokku panemisel ei sega, kuna turvakaare lükkad istme vastu.

Kokkupanduna on Elite 5cm lühem, UJ aga rataste laiuse tõttu kitsam.


Vedrustus on UJ nõks parem, kui Elitel, asudes tagumiste rataste raami sees. Elite vedrustus asub esirattal. Kuid Elite minu arust suurim miinus, nagu enamuste Baby Joggerite tüüpviga on ,et raskuskese on tagumistel ratastel ning kui laps istub kärus, siis esiratas hakkab kolksuvat häält tegema. See on puhtalt minu ja mõne teise ema kogemus. On emasid, kelle Elite esiratas ei kolksu ja on need, kes on selle kolksu ära parandanud. Ise olen kahes erinevas poes käinud teda katsumas, kaasa arvatud GTd, ning kõikidel esiratas kolksus, seega võta näpust. 


UJ vihmakile veidi ruumikam, ilmselt tänu sellele, et puudub jalatugi ning sinna kile alla mahub ka soojakott ära, ilma, et kaarvaju juurest peaks krõpse lahti jätma. See probleem aga just on Baby Joggerite vihmakiledega, et kui Voksi soojakott oli kärus, siis Elite kaarvarju juurest ei läinud vihmakile kokku, pidin pool lahti jätma (see oli siis jalatugi üles tõstetuna). UJ vihmakiles on lukuga aken, kust saab lapse välja tõsta. Elitel on vaid külgedel õhutusavad, kuhu minu laps pidevalt oma näppe toppis ja mind hullumisele viis, sest kartsin, et ta lõhub need augud ära. BJ vihmakile tuhmub ajapikku, ning seda saab küll eemaldada, kuid tuleb kahjuks tagasi. UJ vihmakile ainukene miinus on see, et ta on üpriski suur.

Kui kasutada mõlemaid kärusid sünnist saati, siis ma annaks siinkohal pluss punkti UJ, kuna kui osta carrycot plus, siis see on selline lahe multifunktsionaalne asi, et saab teha reflux lapsele väikese kaldega ning samuti saab temast teha SSS istme, mis kannatab kuni 15kg last.


Mõlemad kärud käivad kergelt kokku. Elitel muidu peaksid istme all olema lukustatud need trukid, mis ei lase kärul kokku minna, kuid nende avamine ja käru kokkupanek sellega veniks ikka pikaks. Ilma trukkideta jah Elite läheb kiiremini kokku. UJ on vaja käsi panna jalatoe alla ja siis keerata pulka. Tema eelis ehk on see, et käru läheb automaatselt kokku ja lukustub. Siinkohal siiski ma annaks plussi Elitele, kiiremini kokku minemises. Panipaiku on suht koht piisavalt. Elitel on kaarvarju küljes organizer, kuhu on hea kohe asju panna- see mulle tohutult meeldis ja oli jube mugav. Seljatoe küljes olev võrk oli hea vihmakile hoiustamiseks. UJ kile on päris suur ja tihtipeale ma ei viitsi teda kaasa kanda ja jätan hoopiski ta koju aga vihma hooaega ka ei ole, lumega kergem. UJ istme ja kaarvarju vahel on vahe, kuhu ma poes alati oma jope, kindad, mütsi ja salli panen. Samas kui laps magama jääb ja istme alla lasta, siis see vahe kaob.  UJ pakikorvi küljes on kaks lukuga sahtlit ja pakikorvi sees on külgedel võrguga eraldatud alad. Ma panen alati sinna salfakaid, mida ma kohvikutest pihta panen ja raamatu (raamatut ei ole pihta pannud haha). Pakikorv on UJ parem ja kannatab rohkem raskust, panipaikade kohapealt Elite.

Välimuselt meeldib mulle rohkem UJ aga just Luxury Collection variandid. UJl on rohkem värve. Elite uuemad toonid on rohkem soliidsemad, kui vanemad- charcoal, denim ja slate. Viimane on eriti ilus. Mulle meeldib Elite suur kaarvari ja tema õhutusavade rohkus.  Elite lükkensaga materjal ei meeldinud, suvel soojaga hakkas nahka hõõruma ja ei ole väga pehme. Eks mõlemal kärul on omad head ja vead, on keeruline öelda, et üks on parem kui teine, kuna vajadused on erinevad. Kes ei suuda järele anda suures kaarvarjus, kes soovib suuremat ja avatumat pakikorvi, kolmas jälle tahab, et oleks õhkkummid ning neljas, et vedrustus peab olema hea, muu elab üle. Baby Jogger city Elite hind on 529€ (Slate toonis 725€) Mountain Buggy Urban Jungle 599€ (Luxury Collection 799€- kaasa tuleb beebitarvete kott). Babyshop.ee lehel saab sooduskoodi SB15 kasutades, -15% soodustust.



M.A

557 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page