top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Mountain Buggy Swift vs Mini

Updated: Sep 25, 2020



Mini (loe käru arvustust SIIT) ja Swift (loe käru arvustust SIIT) võivad tunduda paljude jaoks justkui ühe ja sama käruna, mis nad mingil määral on ja samas ei ole ka.


Mini andmed:

  • Kaal: 7,6kg;

  • Rattad: 10 tollised aerotech rattad;


Swifti andmed:

  • Käru kaal: 9,1 kg;

  • Rattad: 10´tollised õhkkummid;


Mõlemil samad:

  • Avatuna käru mõõdud: 98cm x 58cm x 90cm;

  • Suletuna käru mõõdud: 72cm x 58cm x 31cm;

  • istme laius: 30cm;

  • käru laius: 58cm;

  • kandevõime: 20kg;

  • istme kogupikkus: 86cm;

  • seljatoe kõrgus: 50cm;

  • Lükkesang: 59cm/106cm;

  • pakikorvi kandevõime: 5kg.


Mis on nende kahe käru erinevused, peale selle, et käru kaal (7,6kg vs 9,1kg) ja rataste materjal (aerotech vs õhkkummid) on erinevad?


Käru raamid on erinevad. Minil on jalgpidur, Swiftil käsipidur. Mini tekstiilid on pigem libedamast , Swifti omad riidesemast materjalist. Pakikorvi materjal Minil on läbipaistvast võrgust. Swiftil on sarnane nagu Urban Jungle pakikorv (UJ on taskud ja võrguga panipaigad, Swifti oma on veidi väiksem ning puuduvad panipaigad). Minil ei tule kaasa istmepehmendust, joogitopsi hoidjat ja turvakaart, kuid neid kõiki saab juurde osta (lähevad Swifti omad). Swifti ja Mini rattad sobivad üksteisele.





Muus osas on kõik täpselt sama- istme pikkus, kaarvarju kõrgus ja lükkesanga kõrgus. Mini on ikka täielikult kergkäru. Swiftiga saab sõita aastaringselt.


Vedrustuse osas on nii, et mõlemal puuduvad silmnähtavad vedrud, kuid raam ise on paindlik, mis teeb sõidu pehmemaks. Kaasa aitavad kohe kindlasti õhkkummid, kui liikuda maastikul.


Ise olen Minile juurde ostnud õhkkummid, kuna liigun palju erinevatel maastikel. Mis mulle meeldib nende kärude juures on see, et nad ei kolise. Mitte ükski osa ei logise ega kolise. Küll Mini enda rattad on nagu nad on. Kasutan neid peamiselt reisidel, õhkkumme igapäevaselt liikudes. Et nendega ma väga kruusateele ei läheks kondama. Nagu ikka, siis aerotech stiilis kummide külge jäävad kivid, mida pead pärast küüntega lahti kangutama (Sama probleem esineb Cybex Balios S, Mamas and Papas Armadillo jne. tüüpi ratastega kärudel).


Kumba eelistada?


Ei oska öelda, sest vajadused on inimestel erinevad. Minu otsus langes Minile, kuna otsisin ainult kergkäru, millel oleks võimalik vahetada rattaid. Norras elades ei saaks ma Swiftiga talvel hakkama. Siin on mul vaja ikka robustsemat käru, mis viib mind läbi ulmelise lumetormi. Seda probleemi Eestis ei ole olnud aastaid, seega kui elad linnas ja satud maale suviti, siis Swift. Kui tahad auto/linna/reisi käru, siis Mini. Mini miinuseks võiks lugeda pakikorvi, mis on võrgust ja kui õues ikka sajab meeletut paduvihma, siis kõik see pori pritsib läbi pakikorvi. Selles suhtes saan aru, et Swifti pakikorv teeks käru juba paarsada grammi raskemaks, et selle käru siiski peamine mõte on kergus, kuid häirib mind see, et kõik jama pritsib läbi. On küsitud, et see kaarvari ju jube lühikene, siis tegelikult ta ei ole. Kui laps istub varjab ilusasti päikese ära. Kui laps magab, siis varjab päikese üldjuhul ära, kõik oleneb, kui kõrgel päike on. Suviti ei paista kohe kindlasti silma, sügisest, kui päike hakkab madalamalt käima, siis tõepoolest võib hakata silma paistma. Võimalik on juurde osta päikesenokk, mida paljud kasutavad kärudel, samas MB oma UV kaitsega putukavõrk (LINK) on ka super hea lahendus. Ta on pimendava efektiga.


Kasutades Babyshop.ee lehel koodi strollerbeat, saad väikese soodustuse.



765 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page