top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Nuna Demi Grow

Updated: Sep 25, 2020



Sain siin mõnda aega proovida täitsa uutmoodi käru. Nuna Demi Grow on kasutatav nii ühe kui ka kahe lapsega. Tandemina (termin mida kasutatakse, kui istmed asetsevad üksteise taga) on 23 erinevat konfiguratsiooni.


Saab panna kas kaks istet, kaks beebikorvi, 2 turvahälli, kombineerides neid või kasutada ühe lapsega. Beebikorv tuleb juurde osta eraldi. Raamiga tuleb kaasa kaks paari turvahälli adaptereid ning korviga tuleb kaasa raami adapterid. Muidu adaptereid vaja ei lähe, kõik sobivad olemasolevatesse aukudesse, kuid kui tahad tandemina kasutada, siis, et viia korv veidi eemale, tuleb kasutada lisa adaptereid.


Tandemina on tal paar miinust, mis ilmselt esineb paljude tandemitega. Nimelt teise lisaistmega kaotad pakikorvi ruumi täielikult. Lükkesangale ei ole võimalik panna beebitarvete kotti (siinkohal aitab välja vana hea Bugaboo organizer). Kokkupanemisel tuleb eemaldada lisaiste.


Lisaistmel on kaks kallet- istuv ja lamav. Lamavas asendis on võimalik ette tõmmata kaarvari ja isegi pikendus. Tegelikult see kaarvarju pikendus on geniaalselt lahendatud, et  on pehmest materjalist, kuna korv üleval siiski segaks seda. Minu poiss on 98cm ja mahub veel istumisosasse ära. Eks tal pea veidi viltu on, kui magab aga sellises vanuses on päris ükskõik, mis ja kuidas ta seal asetseb, esmatähtis on, et beebil mugav ja hea.

Andmed:


  • Käru kaal: istmega- 13kg, tandemina kuni 16kg;             

  • istmete (nii põhi kui ka lisa) kandevõime: 22kg+22kg;

  • beebikorvi kandevõime: 9kg;

  • istme kogupikkus: 95cm;

  • seljatugi: 45cm;

  • Beebikorvi pikkus+ laius: 73cm+ 30cm;

  • XXL kaarvari;

  • teleskoop lükkesang;

  • lohuga iste (sobib alates 6ndast elukuust või kui laps suudab iseseisvalt istuma minna);

  • NSS/SSS;

  • 5 punkt turvarihmad;

  • eemaldatav istmekate, mille all on mesh materjal;

  • jalgpidur, mis ei ole väga plätu sõbralik;

  • forever air rattad (õhkkummid, mis on täidetud vahuga);

  • mõõdud kokkupanduna: H89 x W61 x L60cm;

  • kangad SPF50+.




Käru on võimalik osta vaid raami ja istmega, millega tulevad kaasa porikaitsmed tagumistele ratastele, vihmakile, kaks paari  turvahälli adaptereid (sobivad teistele turvahälli firmadele ka nt Maxi Cosi, Cybex jne), ostukorv ja jalakate. Lisaks tuleb endal osta kas beebikorv, lisaiste, turvahäll, putukavõrk- olenevalt mis sul vaja on.



See ostukorv on päris kift idee. Mõte on siis selline, et lähed poodi, selle asemel, et endale kilekott soetada, sa laod poes olles asjad ostukorvi, maksad ära ja tõstad pakikorvi, kus kinnitub adapterite külge ning maailm on taaskord päästetud.


Jalakate on korralikult pikk, sinna mahtus minu laps ära. Jalakate ei ole südatalveks sobilik, kuid sügiseks ideaalne. Õhem jope selga ja lapsel kotis sees olles püksid ja sokid.


Kui soojakottide poole jutt läks, siis sobivad ilmselt kõik kotid. Tuleb arvestada, et lohuga iste teeb koti lühemaks, seega eelistada pikemaid soojakotte nagu Easygrow, Nordlys või Voksi. Või siis eelistada lohuga soojakotte nagu Najell või Bugaboo. Kevade omadest samuti Nordlys, Voksi, Easygrow ja Mamas and Papas. Või lasta kellelgi spets õmmelda.



Beebikorv on väga lahe. Kindlasti Eesti emade märg unenägu! Täiesti kinni kaetav vankriava, kus ka õhk käib läbi. Väga tuulise ilma puhul on ta elupäästja. Niisama suvepäeval ma hoiataks mitte seda kasutama, kui õues õhk üldse liikuda ei taha.


Korvi miinuseks võiks lugeda see pisikene tasku seal ees, mis sööb ära kusagil 4-5cm. Ühest küljest saan aru, et kui kasutada kahe lapsega, siis pakiruumi ei ole, sel juhul see väike tasku on elupäästja, kus saad panna mõned SOS asjad, teisalt kui sul on pikk beebi, siis kasvab üsna ruttu sealt korvist välja.


Kasutamismugavusest rääkides, siis käru on väga mõnusa liikuvusega. Raamil, tagumiste rataste juures on nagad, kus saab vedrustuse pehmemaks keerata. Sai sõidetud erinevatel maastikel, eriti kruusateel maakodus ja küll esirattad vajasid fikseerimist, siis liikus ta üllatavalt hästi. 



Käru raam on jäigema poolsem, kuid see on täiesti normaalne tandem kärude puhul. Väga sarnane Emmaljunga NXT90 juhitavusele. 


Kindlasti paljudel on peas küsimus, nagu ikka musta raami puhul, et kas kriimustub kergelt? Siis minu kasutamise aja jooksul ei märganud seda. Käru käis ikka autosse ja välja. Mitte miski ei ole kriimukindel ja kasutamisel ilmselt neid ikka tuleb aga ei, ta ei kriimustu kergelt.


Käru kokkupanek on ülimalt lihtne. Lükkesanga külgedel on nagad, millest tõmbad ja käru läheb kokku ning küljel oleva naga taha kinnitub.


Nuna oli minu jaoks küsimärgi all käru. Ei osanud temast mitte midagi arvata. Demi Grow üllatas mind positiivselt.


 

546 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page