top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Thule Urban Glide2

Updated: Sep 25, 2020



Thulel tuli selle aasta alguses välja uus täiustatud Urban Glide2. Ta on eelmisest mudelist erinev, teisisõnu käru on täiendatud ja suurimaks erinevuseks on lisatud käsipidur. Ma ei hakka üle kirjutama vaid SIIT saab lugeda täpsemalt, mis täiendused on tehtud.

Kui ma seda uut musta raamiga UG2 nägin, siis teadsin, et tahan teda. Algselt oli mul plaan osta hoopiski Bugaboo Buffalo Diesel Denim aga saatuse tahtel ma ei saanud teda ja hoopiski sain Thule. Minu ainukene suurim mure oli lai rataste vahe, sest ma vihkasin Elite rataste vahet, mis on 67cm aga Thulel on see 69cm!!! Laius on päris korralik.

Andmed:

  • kaal: 11,4kg;

  • kandevõime: 34kg;

  • laius: 69cm;

  • istme kogupikkus: 97cm;

  • seljatoe kõrgus: 53cm;

  • istme laius: 31,5cm;

  • tagumised rattad: 16 tollised õhkkummid;

  • esiratas: 12 tollised õhkkummid;

  • esiratas lukustub nii välja kui ka sisse;

  • käsipidur kui ka jalgpidur;

  • iste: NSS, 6+ kuud, sest iste on poollamav;

  • pakikorvi kandevõime: 4,5 kg;

  • seljatoe võrgu kandevõime: 1,4kg;

  • kaarvari: XXL;

  • jalatugi ei ole reguleeritav.

Raamil on 10 aastane garantii, tektstiilidel 2 aastane garantii. Nagu ma aru sain, siis garantii ei kehti ratastele ja rehvidele.

Loen manuaali ja naeran selle kandevõime üle, et globaalselt on rohkem lubatud aga närustel eurooplastel on 15 kg. Nii on enamustel kärudel. Nagu tahaks pead vastu lauda peksta ja küsida MIDA? Igatahes soovitan sellest mööda vaadata.

Aga põhimõtteliselt kogu käru kandevõime on 34kg. Sealt lahuta 4,5kg pakikorv, seljatoe sisse võib panna 1,4kg ja külgtaskutesse kokku 1kg.


Lisad: organisaator, vihmakile, turvakaar, turvahälli adapterid*, putukavõrk, snack tray, pudelihoidja, soojakott, beebikorv

*Turvahälli adaptereid on kolme erinevat: on üks puhtalt ainult Chicco turvahällidele, universaalsed adapterid ja uued adapterid (kompaktsemad: Maxi Cosi, Nuna, Cybex ja Besafe).


Thule tundub piltidelt üüratult suur aga tegelikult ta ei ole, üsna madal. Need tagumised rattad petavad ära. Küll on ta päris pikk käru, et bussi minek on nagu astuks elevandiga bussi ja prooviks ta paika manööverdada. Bussis aga on ta väga stabiilne, et tänu tema laiusele kannatab ta igasugu hulle trikke bussijuhi poolt, mis siin Norras on igapäevane mägisel pinnal ja valgusfooride asemel siin on ringteed. 10 kilomeetri kohta on keskmiselt 15 ringteed.

Kui ma loetleks midagi negatiivset ülesse, siis turvarihmade süsteem on peavalu (sama nagu Priamil, et ülemised on külgmistega ühenduses ja soojakotti on päris raske sinna saada), tagumiste rataste laius on päris lai, ja poes ikka peab valima kuhu ja kuidas liikuda. Käru on pikk, et bussis parkides võtab palju ruumi, samas kokkupanduna on ta kompaktne ( mahub Ford Fiesta pagassi ilusasti). Kui sa selle käru ostad, siis esimese asjana ehmatad jalgpiduri üle, sest see on päris kange.

Käru testisin absoluutselt igal maastikul, ka kõige hullemal ebatasasel, kivisel ja jäätunud rajal. Tallinna vanalinnas, kõige hullematel munakividel. Mäenõlval, mis oli puhas jää. Põhimõtteliselt ta saab kõigega hakkama ja probleemideta. Vedrustus on väga hea, suured tagumised rattad aitavad mõnusalt edasi liikuda. Käru lausa liugleb edasi.

Minult on küsitud, et kuidas Mountain Buggy Urban Junglega võrreldes on, et kumb parem. Sellele on väga raske vastata, UJ on on universaalne käru igati. Tema pakikorvi kandevõime on 10kg, Thulel on närune 4,5kg. UJ lükkesang kannatab 3kg, Thulel ei tohiks tegelikult midagi panna. Minu Bugaboo organisaator, mis on 1kg on täiesti piiripealne, bussis ma eemaldan ta. Thule on ikka ennekõike sportimis ja maastiku käru. Linnas liikudes on Urban Jungle palju praktilisem ja kompaktsem.

Kaarvari on pikendatav ja avatuna on tal külgedel õhutusavad. Ma ütlen nii palju, et ma veel pole väga näinud vajadust kaarvarju pikendada, sest kaarvari ise on suur ja katab magava lapse ilusasti ära. Olen pikendanud kui väljas nüüd ilmad on soojaks läinud ja õhk võiks liikuda.




Kaarvarus asub magnetiga piiluava, mis on kile ja võrguga kaetud. See võrguga on täitsa asjalik mõte, et päikesevalguses, kui sisse piiluda, et lapsele kohe päike otse silma ei paistaks. Ma vähemalt arvan,et võrk on sinna lisatud selle mõttega. Ma ei tea kes tahaks, et piiluava oleks avatud aga see klapp on siis võimalik kokku rullida ja üleval piiluava osas asub selline tasku, kuhu saab rullitud riide pista. Kaarvari on päris kõrge, et ma näeks sealt piiluavast sisse, pean astuma käru kõrvale ja siis saan sisse piiluda, teine võimalus, et lükkesanga lasen täiesti alla (olen 163 cm pikk).



Iste on küllaltki pikk ning ta ei käi täislamavasse, mis tähendab, et on sobilik alates 6ndast elukuust. Manuaalis ütleb, et istmesse mahub kuni 110cm pikkune laps. Kaarvari on üpriski kõrgel, et see täiesti võimalik. Netist pilte leidnud, kus 5 aastane istub seal sees. Turvarihmad on mitte minu lemmikud. Esiteks neid ei saa niivõrd palju pikendada, kui tahta. Voksi soojakotiga on peavalu saada lapsel rihmad kinni, pidevalt tõsta seda kotti ja kui poisil oli talvejope seljas, siis oli täiesti mõttetu tegevus. Ma ei kujuta ette, kui laps on seal üle 105cm, kuidas need rihmad kinni saada, kui ta veel soojakotti sinna panna. Ilma ilmselt on võimalik. Et soojakotti saada rihmade külge, tuleb ülemistest eraldada külgmised ja see võtab aega. Kui ma inisesin Priami üle, siis Thulel on see lahti tegemise süsteem päris hull. Siiski inimene harjub kõigega ja kuu hiljem ma juba suudan koti külge saada 7 minutiga. Istme külgedel asuvad taskud, mida ma polegi kunagi kasutanud. Paar salfakat olen pistnud sinna, muidu nagu ei oska leida mingit kasutust nendele..

Vedrustus on ülivinge, julgen võrrelda Emmajungaga. Kuigi ta ei laineta tagant ette, siis ta vetrub

tagumistel ratastel päris korralikult. Tagumised rattad on päris suured ja käru liigub igalt poolt üle.



Kärul asuvad panipaigad istme külgedel võrguga, istumisosa seljatoes võrguga ja pakikorvi tagumises osas lukuga. Pakikorv iseenesest on suur aga kuna iste on madalal, siis sinna toidukotte näiteks tõsta ei saa, ka kandevõime on ainult 4,5kg. Selles suhtes ma igatsen Mountain Buggyt, et tema iste oli kõrgel ja sinna pakikorvi sai asju vabalt tõsta kuni 10kg lausa.

Esiratast on võimalik lukustada nii sissepoole kui ka väljapoole. Milleks see vajalik on? Jooksmisel lukustatakse esiratas väljapoole, kuna käru muutub siis voolujoonelisemaks, mis on tähtis jooksmisel. Igapäevaseks kasutamiseks aga ratas fikseerida sissepoole, teeb käru lühemaks ja on mugavam liikuda.



Käru kokkupanek on suhteliselt sama süsteemiga, mis on Mountain Buggydel. Istme all on selline kang, seda tuleb lükata ja keerata (MB on nupp, mida tuleb vajutada ja seejärel keerad kangi). Kokkuminemis mehhanism on kerge, sa ei pea käru kokku suruma, vaid ta läheb ise. Kuna UG2 on jalgpidur, siis ma olen siiani veidi segaduses kuidas reguleerida lükkesanga nii, et ta fikseeriks käru lukku. Et käru seisaks sedasi ise, siis lükkesang peab olema teises asendis, aga selles asendis ei saa käru lukustada raami külge kinni. Lükkesang tuleb liigutada teise asendisse aga siis enam käru ei seisa ise. See on veidi meh teema.


Lükkesanga kuju mulle hullult meeldib, Mountain Buggyl oli samasugune ja see on nii mugav. Ma pole suur vahtkummi fänn, kuid ta ei ole tavaline vahtkumm, vaid ilmselt mingi spets, kuna kui käed higiseks saavad, siis nad ei hakka libisema. Saan aru, miks nahkseid katteid ei ole, sest jooksmisel on tähtis, et sul on käru üle kontroll. Käsipidur on mu lemmik terve käru juures. Ta on disainitud täpselt käe järgi ja seda on mugav teha. Paari korraga muutub see pidurdamine instinktiivseks.




Lisadest rääkides, siis soovitan kindlasti osta originaal vihmakile, putukavõrk on selline, et kuna minu teada ei ole tal 50SPF, siis väga vist vahet pole. Ilmselt Baby Joggeri putukavõrku proovida, peaks teoreetiliselt minema.


Soojakotid sobivad sinna igasugused. Soovitan kitsama liistuga soojakotte, et sobivad paremini. Minul on talve oma Voksi City ja kevadeks Easygrow Lite+. Lükkesanga külge on mul pandud Bugaboo organiser and nillin ka Thule oma konsooli, mis käib raami külge ja lükkesanga reguleerimisel ta jääb paigale, mis on üli kift idee.



670 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page