top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Greentom Classic

Updated: Sep 25, 2020


Võib-olla see tundub mitte väga minu tüüpi käru olevat aga ta kuidagi passis mul pinnuna südametunnistusel. Kui hakkasin valima millist tooni valida, siis ausalt käsi südamel ma valisin enda raami tooni ja katteriideid kusagil üle nädala. 


Kes Greentomist midagi ei tea, siis väike ülevaade. Greentom on ainukene kärufirma maailmas, mis kasutab terve käru valmistamiseks taaskasutatavaid plastikpudeleid (v.a limited edition katted). Näiteks tavalise Classic käru tegemiseks kulub 74 pudelit, Reversible 51 pudelit. Absoluutselt geniaalne idee, arvestades, et igal aastal loobitakse 8 miljonit tonni plastikut ookeani.


Greentomil on kaks käru- on Reversible ehk istet on võimalik tõsta näoga vanema suunas ja Classic, mille istet ei ole võimalik ümber tõsta. Classicu iste on suurem ja laiem, sobib lapsele kuni 110cm.


Kanga värvivalik on üpriski lai, selletõttu ka minu pikk mõtlemisaeg. Põhivärve on 10 ja limited edition toone 4. Raami toone on võimalik valida: valge, halli ja musta vahel.



Greentom pakub päris mitmeid variante, kuidas käru osta:


1. 3in1 (LINK)


Komplekti kuuluvad:


  • Reversible raam ja iste

  • Beebikorv

  • Classic käru


Reversible raam koos istmega kaalub 8 kg ja on NSS/SSS. Kandevõime on tal 15kg ja mahutab kuni 93cm lapse ära. Beebikorv koos Reversible raamiga kaalub 9 kg. Kandevõime on 9kg ja mahutab 66cm beebi ära. Classic on ainult NSS võimalusega. Kaalub 7kg, kandevõime on tal 18kg ja mahutab kuni 110cm lapse ära. Mõlema raami pakikorvi kandevõime on 2kg.


2. 2in1 (LINK)


Komplekti kuuluvad:


  • Reversible raam ja iste

  • Beebikorv


Reversible raam koos istmega kaalub 8kg, raam koos beebikorviga 9kg. Beebikorvi kandevõime on 9kg ja mahutab kuni 66cm lapse ära. Istme kandevõime on 15kg ja mahutab kuni 93cm lapse ära. Pakikorvi kandevõime on 2kg.


 3. Beebikorviga (LINK)


  • Reversible raam

  • Beebikorv


Raam koos beebikorviga kaalub 9kg ja Beebikorvi kandevõime on 9kg ja mahutab kuni 66cm beebi ära. Reversible raami on võimalik osta eraldi, ilma istmeta. Pakikorvi kandevõime on 2kg.


 4. Reversible (LINK)


  • Raam

  • Istumisosa


Raam koos istumisosaga kaalub 8kg. Käru kandevõime on 15kg ning mahutab kuni 93cm lapse ära. Iste käib NSS/SSS. Pakikorvi kandevõime on 2kg.


5. Classic (LINK)


Minul on  Greentom Classic musta raami ja limited edition Charcoal kangaga.


Andmed:

  • Kaal: 7kg;

  • Kandevõime: 18kg;

  • Pakikorv: 2kg;

  • Istme kogupikkus: 90cm;

  • Seljatoe pikkus: 45cm;

  • Kaarvarju alla: 57cm;

  • Rataste laius: 56cm;

  • Lükkesang EI ole pikendatav;

  • Iste EI käi täislamavaks;

  • NSS.


Käruga tuleb kaasa raam koos ratastega, katted ja turvakaar. Mina olen juurde ostnud shopping bag, mille kandevõime on 10kg (Minu kott limited edition kangast, selletõttu ta ka kallim 99€, muidu tavaline kott 79€).


Kodulehel neil on kirjas, et istmesse mahub kuni 110cm pikkune laps. Täiesti võimalik, kuna minu 101cm laps mahub sinna istuma ja magama väga vabalt.


 Kujutan ette, et paljudel mõlgub peas mõte, et milline näeb siis välja käru, mis on tehtud pudelitest. Lihtne- plastikust :D


Siiski ma ei kujuta ette millest need rattad tehtud on aga ligilähedane seletamine oleks selline: Nagu pehme kustukumm. Ma olen käru kasutanud nüüdseks pea kuu aega ja peab tõdema, et juhitavus on fantast, ratastele killustikul sõites täkkeid sisse ei teki.




Minu laps on 101cm pikk ja mahub istumisosasse ideaalselt nii istuma kui ka magama. Magades võib juhtuda nii, et raskus on rohkem tagumistel ratastel ja kiiremal sammul liikudes võivad esimesed rattad kaheksasse sõita. See on okei. Samuti tühja käru lükates esirattad panevad segast.


Käru on üsna lihtne. Kaarvari on päris suur, tagumises osas on õhutusava, mille saab avada vaid juhul, kui iste on lamavas asendis. Iste täislamavaks ei käi, sisse jääb väikene kalle, mistõttu käru on sobilik alates 6 kuud või siis kui laps suudab iseseisvalt istuma minna ja istuda. Seljatoe reguleerimine on lihtne. Kui tahad, et iste oleks istuvam, siis tõmba nöör pingule, kui tahad, et laps oleks rohkem lebos, siis anna järele. Iste käib lamavaks sellest klambrist, mille avad.



 Käru käib kokku üsna lihtsalt. Kõige esimesel korral, kui käru kätte sain, siis ei suutnud välja mõelda kuidas ma ta lahti saan. Pidin youtubeist vaatama kogu tutoriali video, et saada asjale pihta. Aga kui see selge, siis edasi läheb lihtsalt. Küljel on selline keerdega nupp, mida vaja keerata  ja teisel pool samas kohas on nupp, millele tuleb vajutada ja nii käru kokku läheb. Ma ise olen harjunud, et käru  läheb kokku minimaalse abiga, siis Greentomil on vaja veidi jõudu kasutada, et ta lukustuks ära.



 Pakikorv on väga väikene ja tema kandevõime on vaid 2kg. Siinkohal otsustasin, et vajan midagi suuremat juurde, kuhu mahub rohkem asju ära. Greentomil on kahte sorti kotte võimalik osta: shopping bag  (kandevõime 10kg) ja beebitarvete kott (kandevõime 4kg). Mina otsustasin esimese kasuks. Raami küljes on kaks konksu, mille külge mõlemad kotid käivad.


Sellel kotil on ka kaks miinust. Pika sammuga inimesed löövad jala vastu kotti ära ja pidurile ligipääs on raskendatud. Kui pidur muidu käib peale ja lahti peale vajutades, siis kott seal ees, olen pidanud varbaga ülesse lükkama, et pidur lahti teha.




Sõidumugavus kärul on oma 7kg kohta väga hea. Ta on kergkäru, et temaga kusagile lumehange möllama ei läheks ega seenele aga käru sobib ideaalselt linna, auto ja reisi käruks. 




383 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page