top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Mountain Buggy Terrain

Updated: Sep 25, 2020



Minu tavapärane valik ei ole must, kuid googeldades paremale ja vasakule ei saanud ma üle Mountain Buggy Terrain Onyx toonist. Ma ei oska täpselt seletada, miks see must nii eriline on. Ta nagu neelaks seda tooni endasse. Kuidagi absoluutne, samas päikese käes sädeleb.


Miks ma valisin Terraini ja kellele see käru sobib?


Kahel põhjusel. Eelmisel aastal jäin 12 tollistega hätta, kui Norras oli oma versioon Padaorust, mis kestis üle nädala. Millegi pärast ma loodan, et kui sel aastal sama kohutav talv tuleb, siis äkki 16 tollistega ma saan hakkama. Loota ju võib! Teine põhjus on selles, et mehele meeldib jooksmas käia. Norras ON vajalik käsipidur, isegi kõndimisel tegelikult see on hullult vajalik, eriti sügisest kuni kevadeni, kui maa on jäine ja minek on nii üles- kui allamäge. Muidugi kasutame mehega mõlemad libisemiskindlaid naelu, kuid ma olen alati ekstra ettevaatlik.


Terrain sobib perekonnale, kes teeb kerget sporti, käib palju jalutamas ja samas on vaja kompaktset käru. Üks põhjustest, miks ma tema valisin oli see, et ta jalajälg on lühikene ning rataste laiuse vahe kitsas, mistõttu on poes käimine ja ühistranspordiga sõites (eriti tipptunni ajal) mitte nii vaevaline.


Mis meeldib ja mis ei meeldi?

Meeldib käru kompaktsus, võimalus vahetada tagumisi rattaid, suur ja avatud pakikorv, mis võimaldab mul 10kg toidukoti sisse tõsta ning suur iste, kuhu minu 101cm laps ära mahub.


Ei meeldi turvakaar, mille peale toetudes laps suudab selle raami küljest lahti tõmmata ja esiratta lukustamise süsteem. Kes jooksmas käib, siis vahet ei ole, sest sa teed seda korra ja rohkem pole vaja, kuid ma sõidan iga päev bussiga ja bussi sisenendes alati lukustan esiratta.


Andmed:


  • Kaal: 12,9kg (12´´ ratastega peaks olema ca 1,5kg kergem);

  • Kandevõime: 25kg;

  • Pakikorvi kandevõime: 10kg;

  • Lükkesanga kõrgus: 92-123cm;

  • Kokkupandult mõõdud: 93x63x39cm;

  • Seljatoe kõrgus: 52cm;

  • Seljatoe kõrgus kaarvarju alla: 63cm;

  • Istme kogupikkus: 99cm;

  • Istme pikkus jalatoega: 82cm;

  • Jalajälg: 99cm;

  • 5 punkt rihmad;

  • Käsi- ja jalgpidur.


Kaasa tuleb käruga kaks pudelihoidjat, istmepehmendus, turvakaar ja 12 tollised tagumised rattad.


Lisaks on võimalik osta vihmakile, putukavõrk, mis käib lukuga kaarvarju külge, beebitarvete kott, turvahälli adapterid ja Carrycot+, millel on võimalik luua 40 kraadine kalle, mis on eriti oluline reflux laste puhul. Carrycot+ saab teha ka SSS istme, mille kandevõime on kuni 15kg. Iste iste on algeline, seega mingit ilmaimet siit ei ole mõtet oodata. Kusagil kuni 80cm laps mahub sinna mugavalt ära.

Käru on sobilik sportimiseks, kuna on olemas ratta fikseerimise võimalus väljapoole, samuti käsipidur. Fikseeritud esirattaga ning käsipiduriga on lubatud selle käruga nii rulluisutada kui joosta. Alla 6 kuuse lapsega või lapsega, kes ei istu iseseisvalt ei tohi sportida. Kui sa pole enda võimetes kindel, just rulluisutamises, siis pigem mitte katsetada. Iste ei tohi olla täisistuvas, vaid pool lamavas asendis, turvarihm ümber käe ja laps peab olema korralikult kinnitatud 5 punkt rihmadega.


Rattaid on võimalik vahetada, eriti kui sügisel on väiksemate ratastega mõnus ringi kärutada, siis talvel lähevad suuremad rattad alla, mis loodetavasti teeb sõidu mugavamaks lumes.


Vedrustus on kärul väga vinge, parem kui Urban Junglel. Kui võrrelda, siis ütleks nagu Thulel ja Summit X3! Samas ta ei liigu nii hästi kui Thule Urban Glide2.



Pakikorv on küllaltki mahukas. Kui Urban Junglel on pakikorvis kaks sisetaskut, siis Terrainil need puuduvad aga on lukuga kinnitatav käte. Piduri juures on kaks lukuga taskut. Pakikorv on avar, mistõttu sinna on mugavam asju panna kottides. Pakikorvi kandevõime on 10kg. Kuna lube mul ei ole, siis käin tihti käruga poes ja suur poekott mahub ilusasti ära. Pakikorvile on aga raske ligi saada, kui iste on täislamavas asendis. Ükshaaval saab asju välja aga see suur poekott välja ei mahu. Et ma tavaliselt ei lasegi istet täislamavasse vaid jätan väikese kalde sisse, et saaks koju jõudes koti välja.


Kärul on kaks pidurit- käsipidur ja jalgpidur. Käsipidurit ei saa peale jätta, ta ongi puhtalt mõeldud hoo maha pidurdamiseks. Suurte ratastega on jalgpidurit mõnus maha võtta, väiksemate ratastega on ta rohkem maad ligi ja kõrgema tallaga jalanõudega on veidi raske see nina sinna maapinna ja piduri vahele saada.




Meeldib väga, et kärul on mitmeid panipaiku, samas on need viisakalt ära peidetud. Peale pakikorvi tagumises osas asuva kahe lukuga tasku on kaks pudelihoidjat, mõlemal pool kaarvarju on lukuga taskud, kus on kõrvaklappide jaoks auk jäetud ning istumisosa sisekülgedel on võrguga taskud. Mul laps on mähkmevaba aga kui ei oleks, siis need ideaalsed SOS mähkmete peitmiseks.




Istumisosa käib täislamavasse, mis tähendab, et käru on sobilik sünnist alates. On olemas ka pisikene jalatugi, mis pikendab lamamisosa kusagil 5-7cm võrra. Kui laps on seal kusagil 85-90cm, siis mugavam on tal ilma jalatoeta magada. Üleminek on üsna sujuv, mistõttu last ei sega selline asetus.


Kui lugeda kasutusjuhendit, siis täislamavasse ei tohi panna istet, kui laps on üle 9kg. Ma pakun, et see on seal selletõttu, et KUI käru peaks ümber kukkuma, siis nemad ei võta vastutust endale, kuna kasutusjuhendis on hoiatus olemas. Mul poiss ikka magab seal täislamavas, enamjaolt ma jätan pisikese 40 kraadise kalde aga tasakaalu probleemi tõesti ei ole ma kusagilt otsast märganud. Minu 101cm laps mahub ilusasti sinna veel magama.



Käru käib kokku ühe käega, küll on teda suurtemate ratastega raske pagassi vinnata, siis mahub ta meie Ford Fiestasse ilusasti ära. Muud peale käru sinna muidugi ei mahu. Õnneks väga tihti teda pagassi ei pea tõstma. Kui ma mõtlen mis käru oli kõige raskem sinna tõsta, siis vastaks, et Cybex Priam. Ta ei tahtnud kuidagi külili ka seal olla ja pidevalt vajus ära enne kui sai pagassi ukse kinni löödud.


Käruga olen väga rahul. Kuna elan kohas, kus saja meetri peale on kusagil kolm neli erinevat maastikku, siis suured rattad ja hea vedrustus teeb sõidu nauditavaks. Mul poisil endal suva aga metsarajal liikudes, siis annab ikka hästi tunda.


Väike nõuanne ka, kes midagi väga käsipiduriga kärudest ei tea, siis ärge käsipidurit õlitage. Veits läksin õhinasse õlitamisega ja avastasin, et käsipidur vapse ei tööta ja pidin kõik käru vanni viskama. Käsipidurit saab ka reguleerida lükkesanga küljes olevast pidurist, keerates seal olevat mutrit lahtisemaks. Rattaid ei tohiks liiga täis pumbata, peaksid suutma pöidla sisse lükata, muidu ebatasasel pinnal käru kohutavalt põrkab.


Mountain Buggy Terraini on võimalik osta SIIT.



Kasutades koodi strollerbeat, saad väikese soodustuse.


Postitus valminud koostöös Babyshopiga


809 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page