top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Käru feilid

Updated: Aug 7, 2019



Usun, et kõigil on juhtunud kärudega vähemalt üks feil. Igatahes loetlen teile ette paar sellist korraliku feili. Ärge siis kodus järele proovige.


1. Minu kõige esimene käru. Mees kiitis taevani, et saksa kvaliteet ja puha. Võib-olla Saksamaal jah, Norras on kiirabilaks selle käruga. Nimelt Hauck Twister.. oli lumine aeg, pigem lörtsine ja olin bussile hilinemas. Jooksin elu eest, buss ootas ja selle löga sees oli üks kõvem tükk, mis polnud veel ära sulanud ja BAM käru käis ette pikali. Ma ei tea mis imega ma ennast pidama sain, et lapsele peale ei lendaks aga õnneks laps oli näoga minu poole, kõik rihmad ilusasti ja tugevasti kinni. Poiss oli kõigest 5-6 kuune. Ta ei saanud õnneks essugi aru. Endal suht käed värisesid.


2. Bugaboo bee3. Norras on teed seinast seina, minu kodu juures oli suht mitte parim asfaltee. Tee keskelt oli kõrge ja valgus külgedele. Laps siis rõõmsalt leelotas seal ja kõigutas end küljelt küljele ja siis käru vajus ühel hetkel kummuli. Mingi paar sentimeetrit maapinnast sain kontrolli alla asja ja laps õnneks maapinda ei puudutanud.


3. Mountain Buggy Swift. Swift on kerge käru ja lasteaiast tulles on meil ringtee, millele buss peab täieliku ringi peale tegema, et terminali minna ja nii ma istusin lapse kõrval, tema kärus. Buss läks ringile ning tüüp rallis seda bussi ringteel ja BAM käru käis kummuli lapsega. See kõik juhtus aeg luubis. Ma nägin, haarasin turvakaarest, kuid see ju on lihtsalt külge lükatav ja jäi mulle kätte. Laps käruga külili. Ma karjusin bussijuhile vist päris hulle inglise keelseid roppusi. Laps siiani mäletab, et käru võib ümber kukkuda.


4. Thule Urban Glide2. Lasteaia bussipeatusest peale minnes, siis buss alati peatub keset teed ehk kõnnitee on kaugel. Selletõttu pean käru alati vinnama bussile tee pealt ja buss on kõrge. Nii ma siis kallutasin lükkesanga vastu maad ja tõstsin külgedelt käru bussi. Thule esiratas on pikalt ees, mis tähendab, et see maandus esimesena bussi ja nii kui tõstsin jooksis ratas omasoodu kusagile kõrvale ja käru vajus kummuli. Laps juba palju vanem ja taibukas, pani käed maha. Issand ma mõtlesin, et kas need jamad ei lõppegi iialgi minuga ära. Tõmbasin käru tagasi välja ja palusin bussijuhi abi. Pärast õppisin esiratta enne sisenemist lukustama , et ta minema ei jookseks.


5. Mountain Buggy Mini. Tegelikult siinkohal olin täielikult mina süüdi. Laps jooksis ringi ja ronis kärusse. 3 aastane ja ei hakanud tal rihmasid kinni panema, sest jooksis välja ja tagasi sisse. Eskalaator, mis on sile , läksime sõbrannaga sinna peale ja Aron istus kärus ja oli nii äksi täis, et tõmbas turvakaart üles alla kuniks see tuli raami küljest ära ja poiss pani näoli sinna eskalaatori peale. Tunnistan süüd ja tundsin end maailma halvima emana. Peale seda isegi laps paneb oma rihmad kinni.


Sulgege alati kärus turvarihmad, ALATI,isegi kui laps vihkab neid, siis tuleb selgeks teha, et neid on vaja! Kui te sulgete algusest peale rihmad, siis laps ei oska sellele viltu vaadata. Kindlasti tuleb aeg, kus ta protesteerib kõige peale, kuid ohutus ennekõike. Et vältida olukordi, kus käru võib ümber bussis kukkuda, siis lukustage esirattad ning lükkesang lükake seina vastu. Parim on, kui laps on seljaga sõidu suunas.


550 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page