top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Moon ReSea

Updated: Sep 25, 2020



Moon ReSea sobib vanemale, kes elab linnas, kus teeolud on head, käru mahuks nõukaaegsesse lifti või vaja trepist vedada. Oma kerge kaalu poolest sobib teda kasutada ka kergkäruna.

Moon kärud on põhjapool üsna tundmatu firma, kuid Saksamaal käies kohtab neid iga nurga peal. Enamus Saksamaa linnades olevad kortermajad on ilma liftita, siis ReSead on üsna okei trepist vedada. 

Andmed

  • Kaal: 10kg;

  • Kandevõime: 15kg;

  • Pakikorv: 5kg;

  • Rataste vahe laius: 57cm;

  • Käru kokkupandult: 70x57x32cm;

  • Teleskoop lükkesang 97-108cm;

  • Seljatugi: 47cm;

  • Kaarvarju alla: 55cm;

  • Iste: 20cm;

  • Jalatugi: 19cm;

  • 5 punkt rihmad;

  • Rattad: Täiskumm (ees 18cm, taga 24,5cm);

  • 50SPF.

Käruga kaasa tulevad universaalsed turvatooli adapterid ja vihmakile.

Plussid ja miinused

Käru plussideks on tema kerge kaal, mistõttu saab teda kasutada kergkäruna, kompaktne nii lahtiselt kui ka kokkupandult.Päris hea vedrustus nii kerge käru kohta.

Käru miinusteks raskesti ligipääsetav pakikorv, kaarvari on kuidagi lipa lapa lahti tegemisel.



Mind hämmastab see, et käru on sobilik alates 6ndast elukuust kuid ometigi on ta täislamav. Kuna seljatugi on kangiga reguleeritav, siis paratamatult jääb see iste kentsakalt. Pilt on lisatud mul võrdluses Mamas & Papas Armadillo Flipiga. Mamas & Papas aga lubab käru juba sünnist kasutada, seega võta näpust.



Käru käib kokku koos istmega. Alguses võttis mul mitu minutit aega nuputamaks välja, kuidas see käru kokku käib. Mitte, et ta raske oleks, lihtsalt veits omamoodi. Põhimõtteliselt vajuta nuppu, keera kangi ja käru voldib kokku.

Käru käib kokku nii NSS ja SSS. Sain küsimuse ka, et kas rattad puudutavad kaarvarju? Ühel pildil on mul ise asetatud rattad nii, et jah puudutavad kaarvarju, kuid kokku pannes jäävad tegelikult rattad lükkesanga taha, ma lihtsalt kompaktsuse mõttes asetasin rattad risti. SSS käru kokkupanek oli ebameeldiv, mugavam oli seda NSS teha.


 Turvarihmade avamine ja sulgemine on kerge, et mingit tuumafüüsikat õnneks ei ole. Ja inimestele, kes fännavad seda rihma jalge vahel, siis sel kärul on see olemas.

Materjalid on päris head, arvestades käru hinda.

Istumisosa on kerge ümber tõsta, võrreldes Solitaire mudeliga, siis meeldib ReSea süsteem rohkem.


 Kaarvari on pikendatav ja kaarvarjus asub õhutusava. Pikkuselt on kaarvari sama pikk, kui Armadillo Flip ja Flip XTl.

Mind veidi häiris kaarvarju kokku ja lahti tegemine, et need jõnksud jooksid kuidagi kaootiliselt ehk ei läinud koos. 



Pidur on plätusõbralik, käib kergelt peale ja maha. Nüüd pakikorv. Põhimõtteliselt, kes kasutavad käru SSS asendis, siis neid probleemi ei ole, küll NSS asendis on pakikorvile ligipääs nullilähedane. Et see pakikorv oleks tegelikult võinud külgedelt olla võrguga, et kuidagigi ligi saaks. Muidu on ta päris mahukas.

Rattad on täiskummist, mistõttu sõit on vaiksem kui näiteks Armadillodel, millel tekivad kergelt täkked sisse ja esirattad maastikul teevad häält. Esirattad on lukustatavad ning vedrustus asub kõikidel ratastel.

Kui pikk laps mahub kärusse? Ütleme nii, et kuni 95cm on okei, sealt edasi jääb pea kaarvarju alla kinni. Mul poiss nägi seal nagu hiiglane välja. Sõbranna laps on 98cm ja tol oli pea üle kaarvarju.

Kuidas talvel on? Ütleme nii, et kõik on võimalik. Põhi probleemiks ma pakun rehve vaadates on see, et lihtsalt libe on ja nagu uisutaks käruga( mäletan mul oli see probleem Priamiga, rehvid liiga siledad) . Et ilmselt linnas elades, kus teed on puhtad on käruga okei liikuda. Kui otsid, et selle käruga oleks mõnus talvel liikuda, siis seda ta pole. Ma pigem liigitaks ta kergkäru alla, millega on hea linnas lisaks lumetul ajal liikuda. 

Millega paljud vanemad ei arvesta on see, et kõik kärud mis ei ole lohuga, täislamavasse pannes (jalatugi üles tõstes) , lühenevad 7-10cm. Et kui istuvas asendis mul 106cm laps mahub paljudesse kärudesse ära veel, siis lamavas asendis, jalatugi üles tõstes on lood hoopis teised.

Mäletan, et on läbi jooksnud ka küsimus, et kas katted on eemaldatavad? Vastus on jah, kärul on kõik katted eemaldatavad.


Käru on võimalik osta Babyshopist (SIIT). Kasutades koodi strollerbeat, saad väikese soodustuse.

Postitus valminud koostöös Babyshopiga

1,992 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page