top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Stokke Trailz

Updated: Sep 25, 2020



Trailz käru on sobilik vanemale, kes hindab käru puhul ilusat disaini, ruumikat pakikorvi, istet ja beebikorvi ning head vedrustust.

Stokke on viimasel kahe aasta jooksul Eestis muutunud populaarseks. Uue mudeli väljatulekuga on kiiresti tema populaarsus veelgi rohkem tõusmas.

Andmed

  • Raam: 10,2 kg (koos õhkkummidega);

  • Iste: 4,8kg;

  • Kandevõime: 20kg;

  • Beebikorv: 5,2kg;

  • Beebikorvi kandevõime: 9kg;

  • Pakikorvi kandevõime: 10kg;

  • Classic rattad: 2,9kg;

  • Õhkkummid: 3,9kg;

  • Seljatugi: 48cm;

  • Seljatugi kaarvarju alla: 60cm;

  • Iste: 20cm;

  • Jalatugi: 21cm;

  • Kokkupandult istmega: 95x50x63cm;

  • Lükkesanga kõrgus: 90/106cm;

  • Rataste laiuse vahe: 63cm;

  • 5 punkt turvarihmad;

  • NSS/SSS;

  • Lohuga iste.

Käru saab osta nii raam, iste kui ka beebikorv eraldi, kõik koos komplektina, raam ja beebikorv või raam ja istumisosa. Uuel mudelil tuleb turvakaar koos RAAMIGA, mitte beebikorvi või istmega.

Paljud lisad tuleb eraldi juurde osta, et istme ja raamiga tuleb kaasa vaid turvakaar ja beebisisu. Vihmakile, putukavõrk, topsihoidja jne. tuleb ise juurde osta.

Plussid ja miinused

Käru plussideks on hiigel suur iste, kaarvari ja pakikorv. Väga hea vedrustus.

Käru miinusteks on tema raske kaal, ei käi ühes tükis kokku ning raam ei lukustu kokku pannes.


Seletan veidi miks mõned raamid ei lukustu ja miks on hea, et nad seda ei tee. Näiteks Bugaboo Buffalo, Cybex Priam ja Stokke Trailz raamid ei lukustu. Autosse tõstes on see soetades tüütu, ajapikku harjud ära ja tead kust haarata. Selle põhjus on lihtne, kuna nendel kärudel on järelvedamise süsteem, siis on hea, et raam ei lukustu, et kiirelt trepist üles käru tõmmates saaks rattad tagasi vajuda ja kohe edasi sõita, ilma, et peaksid otsima, kus see nupp on.

Stokke Trailz on alguses veidi kentsakas. Istme reguleerimine on raamil asuvast valgest pulgast, mis tuleb sisse lükata. See võib kõlada meh aga tegelikult väga kiirelt saab asja selgeks.



Istmel on SSS asendis 3 kallet, NSS asendis vaid 2 kallet- täisistuv ja poollamav. Lamavat asendit ei ole, küll läheb ta lamavasse SSS. Selletõttu mul iste ka poisiga SSS, muidu ma ise eelistan NSS ja lapsel endal on suva kumba pidi ta on. Kui aus olla siis ma pole täisistuvat asendit üldse kasutanud, mulle endale tundub vapse hirmus asend.


Istumisosa ilma beebisisuta sobib lapsele, kes suudab iseseisvalt istuma minna ja istub ise. Beebisisuga sobib kasutada juba sünnist saadik lamavas asendis. Ma ütleks nii, et see beebisisuga süsteem on hea üleminekuks, kui beebi sul juba tõmbab end korvis istukile aga istub selletõttu, et end seal kinni hoiab, siis paneks ta istmesse beebisisuga.



Käru on võimalik osta nii classic ratastega kui õhkkummidega. Minu käru on õhkkummidega. Sõita selle käruga on rõõm. Mitte nii tore, kui 18kg laps on sees, kuid vedrustus on kindlasti parim mis mul olnud on. Beebiga ma kujutan, on teda kõige mõnusam lükata. Vedrustus on kärul super hea. Sellega sobib liigelda absoluutselt igal pinnasel, näinud isegi metsapilte. Esirattad fikseerid ära ja läheb ilusasti edasi. Tal on kussu kussu režiim ja tal on väga hea vedrustus. Pidur on plätu sõbralik, käib kergelt peale ja maha.

Pakikorv on teisest maailmast, nagu reaalselt saab seal taarat ja telliskive vedada, see on üüratu ja kannatab 10kg ! Minusugusele šopahoolikule on see nagu teemanti leidmine.


Käru ei käi kokku ühes tükis. Meie Ford Fiesta on nii pisikene, et pagassi reaalselt vaid raam mahub, iste läheb meid tagumisele istmele. Et neil kelle auto pagass on nagu meie pisikesel Fordil, siis teate, et kogu krempel taha ei mahu, ta on üsna ruuminõudlik käru.

Iste käib raamilt väga kergelt ära ja raam käib kokku ka lihtsalt, oli vaja vaadata vaid korra youtube õpetusvideot (ha-ha). Tegelikult ta ühe käe ja ühe liigutusega käru ei ole.


Kaarvari on äärmiselt pikk, nagu konkreetselt ma pean ninjat tegema seal, et näha kuidas laps magab. Kaarvarju miinuseks on tema häälekas liikumine. Mõni ema liigub nagu kummitus ringi, et Trailzi kaarvari teeb häält kui see ette tõmmata. Uue Trailzi istmel on kaarvari pikendusega ja pikenduse kõrval olevast paneelist avaneb lukuga eraldi õhutusava.

Mis soojakotid ja istmepehmendused sobivad?

Soojakottidega nii, et kõik mis ei ole jäigad sobivad- Easygrow, Nordlys, Bugaboo, Stokke, Voksi.

Istmepehmendustega lood sedasi, et kuna iste on väga n.ö kausi kujuga, siis hetkel reaalselt kõige normaalsemalt sobis Bugaboo istmepehmendus. Just selletõttu, et ta on lühikene, õhukene ja kujult kõige sobivam. Sama kujuga lambavill sobib ka- Bugaboo ja Mountain Buggy.




Kui pikk laps mahub istuma?

See on väga individuaalne. Mina ütlen, et täiesti vabalt mahub minu 106cm pikkune laps istmesse ära ja ruumi on üle. Olen kuulnud, et mõndasid emasid häirib see ülemine äär. Kuid ausalt, lastel kes juba nii pikad on, siis neil on absoluutselt suva kuidas nad magavad. Seega ma omast isiklikust arvamusest ütlen, et käru sobib kasutada kuniks 20kg kaalupiir täis saab või kui laps enam kaarvarju alla ära ei mahu.



Veidi nõuandeid rataste kohta: Kui sa saad käru kätte, soovitan õrnalt WD-40ga õlitada rattad ära. Pane salfakas plastik osa peale ja lase metall pulga peale õli ning lase sel valguda salfakasse, et ta ei puutuks selle plastik osaga kokku, muidu hakkas liiva külge kleepima.

Esirataste fikseerimine on ülimalt raske. Selle vastu samuti aitab WD-40. Pane salfakas ümber ja lase veidi õli selle esiratta fikseerimis nupu vahele ja nende kõrval asuvatesse aukudesse , eemalda üleliigne õli. See aitab nuppudel kergemini liikuda.


M.A

1,101 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page