top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Baby Jogger City Mini GT2

Updated: Sep 25, 2020




Tegemist on kergkäruga, millel on forever air rattad ehk õhkummid on täidetud vahuga, mis imiteerivad õhkummis olevat õhku, ilma, et neid pumpama peaks. Käru sobib kasutamiseks ka linnas elavale perele, kellel korteris näiteks pole palju ruumi ja/või elab liftita kortermajas.


Andmed


  • Kaal: 9,7kg;

  • Kandevõime: 29kg;

  • Pakikorv: 4,5kg;

  • Seljatoe tagune: 1kg;

  • Seljatugi: 51cm;

  • Kaarvarju alla: 66cm;

  • Iste: 22cm;

  • Jalatugi: 25cm;

  • Lamamisosa jalatugi üleval: 95cm;

  • 5 punkt turvarihmad;

  • Käru kokkupandult: 33cm x 65cm x 82cm ;

  • Käsipidur;

  • 8,5 '' forever air rattad.



Plussid ja miinused


Käru plussideks on pikk istumis-ja lamamisosa, suur kaarvari, lihtne ning kiire kokkupanek.


Käru miinusteks on lai rataste vahe, suuremal lapsel ei ole jalgade toetamiseks ruumi, manööverdus on veidi halvem, kui vanemal mudelil.


Vana mudeliga võrdluse teen mõne aja pärast eraldi postitusena, kuid lühidalt mainida, siis olen väga kahevahel, kumb rohkem meeldib või kumba eelistan, kuna on detaile mis uue mudeli puhul meeldivad palju rohkem ja on kaks asja põhiliselt, mis vanal mudelil minu arust paremad on.


Pakikorv kärul on mahukas. Mäletan, kui nägin uue mudeli prototüüpi, siis koheselt ei meeldinud mulle pakikorvi taga muudetud pulga kuju, mis oli vanal mudelil kaarjas, uuel aga sirgelt. Kuid pean tunnistama, et tegelikult on muudetud ta asja pärast, kuna nüüd saab ka suuremaid asju lisada tagant poolt.


Sõidumugavusega on GT2l sedasi, et midagi väga muutunud ei ole. Minu arust manööverdus on raskem aga see ilmselt selletõttu, et esiratta ja kinnituskoha vahele lisati plastik osa, mis hoiab ära ratta kolksu. See esineb eelmiste GT ja Elite mudelitel.




Mõõtudelt pole midagi muutunud, istumisosa on ikka sama pikk, nagu vanemal mudelil, vahe on vaid jalatoes. Iseenesest on see jalatugi väga hea ja oodatud lisa, teisalt suurema lapsega on raske, sest tal ei ole jalgu kusagile toetada. Jalgade toetusala on minimaalne (jutt käib suuremast lapsest 100+cm). Poisil vaevu kannad hoidsid. Jalatugi ei laperda suvalt vaid alla pannes lükkad ta klambri vahele kinni. Lamamisosa, jalatugi üleval on mega pikk täislamava käru kohta, lausa 95cm.


Rihmade materjal on hästi mõnus ning väga kerge on teha pikemaks ja lühemaks neid. Rihmade kõrguse muutmine ei ole kõige mugavam, kus sa pead käe ajama seljatoe riide vahele ja siis sealt surkima.


See osa, kus käru murdub kokkupannes, on tehtud kummist riide osa lühemaks, mis peaks ära hoidma pikast kasutusest tingitud kummi lõtvumise. Materjalid on väga head võrreldes vana mudeliga ja need jubedad värvilised triibud on kaotatud kaarvarjult.




Kaarvarjus asub kaks magnetiga piiluava. Nüüd, kui keegi imestab, et milleks kaks, siis kui soov on kaarvari ühe paneeli võrra tagasi tõmmata, on võimalik oma last kaarvarju alt ikka näha, mis minu arust on väga kaval.


Kindlasti paljud imestavad, mis ime jubinad raami küljes on, nagu teisel pildil näha on. Siis need on kaarvarju kinnitamiseks. Kui sul on väiksem laps, siis kaarvarju on võimalik madalamale panna, et kui laps istub, siis ta on päikese eest kaitstud nii istudes kui magades. Lapse kasvades, kasvab ka kaarvarju kõrgus. See on väga populaarne lüke uute kärude seas, millega olen kahe käega poolt.




Käru kokkupaneku süsteem on muudetud paremaks. Kui vanemal mudelil tuli käru kokku pannes istme all punased trukid lahti teha (paljud juba jätsid nad eos lahti, pakun, et see ka üks punkt, miks nad muutsid kokkupaneku turvalisemaks), siis uuel mudelil on kaks numbrit:


1. Tähendab, et seda tuleb esimesena tõmmata, mis vabastab istme lukustussüsteemi.

2. Tähendab, et kui samm 1 on tehtud, siis tõmmata 2 ja käru voldib kokku.


Püsti käru väga ise ei taha seista, selleks, et see saavutada, pead lükkesanga voolujooneliselt asetama raamiga ja esiratta keerama veidi sirgemaks, kuid mitte täitsa sirgeks. Muidu meeldib, kui kergelt ta kokku läheb ja põhimõtteliselt ise lukustub.


Rataste laiuse vahe on tehtud suuremaks, mis mulle absoluutselt ei meeldi. 65cm on kergkäru kohta minu arust liiga lai. Jäin sellega Reserved poes Ülemistes näiteks hätta.


On öeldud, et uuel mudelil on kõigil kolmel rattal vedrustus, siis mina sellest väga aru ei saanud. Midagi nagu oli aga kuna raam üsna jäik, siis olgu mis seal all tahes, vedrustust on raske tunda. Et minu jaoks on vana GT jäik ja ka uus GT2 on üpris sama.



Minu 108 cm laps mahtus lausa jalatugi üleval istmesse magama, mis oli päris üllatav, kuna peale 100cm täitumist, andsin jalatoega käru leidmisel alla. Kuid miinuseks, nagu eelnevalt mainisin on null ruumi lapsel jalgu toetada.


Seljatoe taga on korralik õhutusava, mis sooja suveilmaga on väga mõnus. Lükkesanga materjali on muudetud ja ei oskagi öelda kas ta parem on. Ikka ei meeldi mulle see tummisest kummist lükkesang.


Kokkuvõtteks ütleks, et käru välimus meeldib mulle väga ja uuendused on peaaegu, et ideaalsed. Mind isiklikult kõige rohkem häirib lai rataste vahe, muidu on ta täiesti arvestatav kergkäru. Kui soov on läbi ajada vaid ühe kergkäruga, siis GT2 sobib sünnist kuniks laps reaalselt kaalult ja pikkuselt kärusse enam ei mahu.


428 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page