top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Cybex ePriam

Updated: Sep 25, 2020


Cybex ePriam (SIIN) sobib perele, kes elab mägisel pinnal, liigub mööda erinevaid maastike või lihtsalt soovib, et tema liikumine oleks lihtsustatud.


Andmed


  • Kaal: 15,3kg;

  • Kandevõime: 22kg;

  • Seljatugi: 55cm;

  • Kaarvarju alla: 60cm;

  • Istumisosa: 28cm;

  • Laius: 28cm;

  • Jalatugi: 22cm;

  • Kokkupandult: 95x60x36,5cm.


Tegemist on chrome raamiga, millel on musta värvi nahkdetailid. Istumisosa on manhattan grey. Käru tuleb koos vihmakile, turvahälli adapterite ja akulaadijaga.



Plussid ja miinused


Plussideks on ilus disain, suur iste ja e-režiim.


Miinusteks on turvarihmad, käru kaal ja kokkupannes pole kõige kompaktsem.



Enne kui lähen täiesti ePriamile üle, räägin lühidalt mida uut on 2019 aasta Priamil. Kuna mul endal on olnud vanem mudel, on hea võrrelda ja täiesti selgelt on näha, et käru teinud läbi palju uuendusi. Kõik need on pigem positiivsed uuendused. Loota ju võis, et nad turvarihmad ära muudaks aga noh, las ta olla.


Kaarvarju kuju on muudetud paremaks ja materjalid on palju kvaliteetsemad. Istumisosa on kipakam, kuid kokkupannes kompaktsem ja ergonoomilisem. Kui vanema mudeli seljatagune oli plastikust, siis uuel mudelil on Babybjörni kiiktooli sarnane seljatugi. Vanemal Priamil kippusid pidevalt õlapehmendused ära kukkuma ning ei hoidnud see kumm midagi kinni. Uuel mudelil on õlapehmendused õmmeldud rihmade külge. Jalatoe alumine osa on nüüd plastikust, mida on kergem puhastada. Vanemal mudelil liikus puru äärte vahele ja vajas tolmuimeja abi, siis uuel mudelil lihtsalt harja või lapiga pühi ära. Istumisosa ümbertõstmine on tehtud kergemaks ja mugavamaks.


Ma olin veidi mures, et need uued rattad ei ole nii head, kui all terrain rattad kuid kasutades ma ausalt ei oska vahet tunda. Pakikorvi võrk on vahetatud tugevama materjali vastu, varasem materjal kippus rebenema. Uuel mudelil on veel esirataste disaini muudetud, mistõttu käru kokkupannes kaarvari enam ei lähe vastu esirattaid. Käru kokkupaneku süsteemi on muudetud lükkesangal. Uuemal mudelil on nupp lükkesangal veidi allpool, ja vanemal kui seda nuppu pidi lükkama, siis uuel on ta vajutamisega.


Istumisosa on täislamav, mis teeb käru kasutamise juba sünnist võimalikuks. Lisaks saab osta Lite Cot (SIIN), mis on istumisosasse asetatav kookon. Istumisosal on neli asendit. Tean, et on inimesi, kelle jaoks täisistuv asend on tähtis, seega Priamil on reaalselt 90 kraadine istumisasend.



Kui Priami juures millegi üle viriseda, siis turvarihmad on minu listis number üks. Mulle kohe üldse ei istu sellises stiilis turvarihmad, sest vahetan tihti soojakotte ja istmepehmendusi ning mitte kõigil neil on avatud tagumine osa. Ühesõnaga ülemised rihmad on kinni külgmistega. Kui soovid soojakotti sinna panna, siis pead ülemised rihmad eemaldama külgmistest ja pärast tagasi panema. Kui seda tihti teha, siis on see tüütu.


Samas mõistan, et sellised rihmad on head, kuna paljud emad annavad turvalisuse kohapealt järele ja sulgevad vaid puusa rihmad, jättes lapse ülakeha lahtiseks. Kunagi ei tea, kui koperdad või kui jääd kivi taha kinni ning käru kukub ümber. Kui lapsel kõik rihmad on ilusasti suletud, on ta istumisosas turvaliselt kaitstud. Lahtise ülakehaga võib ta istumisosast välja kukkuda. Siit mõtlemisainet emadele.


Käru käib kokku väga lihtsalt. See uus kokkupaneku süsteem vajab veidi harjumist. Priam pole just kõige kompaktsem käru, kuid mahub ta koos istmega mul Ford Fiesta pagassi, seega võib öelda, et ta kõige hullem ei ole, arvestades, et Stokke Trailzi raam mahtus mul vaid pagassi.


Uuel Priamil on seljatoe sees väike tasku, mis on ideaalne väikeste asjade hoiustamiseks või vihmakile. Mulle meeldivad eriti detailid, mis on reaalselt mega ilusaks tehtud.


Priami vedrustus on üsna hea. Sain temaga liikuda ikka igasugusel maastikul ja oska midagi halba öelda. Kui vaja liikuda karmimal maastikul, saab alati ette suured rattad panna. E-režiim oli eriti suureks abiks, kui oli vaja liikuda ebatasasel pinnal. Üldse see e-režiim oli nii vajalik asi, et ma reaalselt usun, sellest saab tulevikus kärumaailmas suur osa .




ePriami e-režiim on üks kõige lahedamaid leiutisi, mis viimasel ajal välja mõeldud on. Täiesti ausalt pean ütlema, et ma tunnen, et oled ära hellitatud selle käruga, sest ma ei oska nautida tavalist käru. See hetk, kui ma kodust välja läksin ja minu 18kg poiss seal kärus istus ning ma ühe käega käru mäest üles lükkasin, tulid pisarad silma. Ma olen mehele aastaid vingunud, et ma ei jõua neid kärusid mäest üles lükata, vahest vaja kiirelt minna ja ma olen bussi jõudes üks läbi higistanud õnnetuse hunnik.


Kuidas ePriam töötab?


Vasaku ratta juures asub e-režiimi sisselülitamise nupp. Seda saab täiesti vabalt ka jalaga sisse lülitada. Lükkesangal asuvad pisikesed täpikesed ehk sensorid, need annavad signaali ratastele. Väiksema surve peale käivitub e-režiimi. Mäest üles liikudes, tunnetab süsteem ära, et vaja lükata ja mäest alla minnes tunnetab ära, et vaja käru aeglustada. Kodulehelt lugedes suudab e-režiim toetada kuni 14 kraadisest mäest üles liikumist. Ma ei oska öelda umbes, kui palju minu maja juures kallak on. Pakun kusagil 10 kraadi ja päris kiire sammuga minnes kuuled, kuidas mootor töötab täis võimsusel.


Aku on üllatavalt pisikene, 35cm pikk ja akulaadija on umbes sama suur kui väikese läpaka oma. Aku peab väga hästi vastu. Terve nädala jooksul ma laadisin vaid ühe korra ja akul oli veel 3 pulka. Aku laeb kiirelt täis, kusagil tund- poolteist.


Lennukiga lennates tuleb kindlasti aku eemaldada ja segaduse vältimiseks soovitan selle võtta käsipagasisse. Lugedes Priami koduleheküljelt, et aku on neil IATA reeglitega kooskõlas, seega ei tohiks tulla lennates probleeme. Kuna see nii uus toode, siis ilmselt võidakse küsida küsimusi selle aku kohta.


Kokkuvõtteks võiks öelda, et ma olen ePriamist ülimalt vaimustuses ja kui ma esimest korda selle e-režiimi sisse lülitasin, siis tekkis täielik halleluujah moment.


Istumisosa on nii suur, et minu 111cm pikkune laps koos pikendatud Easygrow Hood soojakotiga mahtus täiesti lõdvalt ära.


Käru saab osta Nordbaby kodulehelt (SIIT).


Postitus valminud koostöös Nordbabyga

849 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page