top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Easywalker Harvey3 Premium

Updated: Aug 8, 2022



Harvey3 on linnakärutaja unelm. Ta on kerge, kompaktne kuid piisavalt võimekas. Istumisosa saab kasutada käruaja lõpuni. Beebikorv on üks suurimaid, siiani mahutab mu 10 kuu vanuse tüdruku ära. Lisaks kõigele eelnevale on käru võimalik kasutada kahe lapsega.


Andmed

  • Istmega kaal: 11 kg;

  • Korviga kaal: 11,5 kg;

  • All terrain rattad: 1 kg;

  • Istme kandevõime: 20 kg;

  • Kõrgusadapteritega (k.a kahe lapsega) : 15 kg /per iste;

  • Korvi kandevõime: 9 kg;

  • Kaubakorvi kandevõime: 5 kg;

  • Käru laius: 59 cm (all terrain ratastega 60 cm);

  • Istmega kokkupandult mõõdud: 82 x 59 x 40 cm;

  • Lohuga iste;

  • NSS/SSS;

  • Magnetiga turvarihmad;


Istumisosa mõõdud


  • Seljatugi: 50 cm;

  • Istumisosa: 24 cm;

  • Jalatugi: 20 cm;

  • Jalatugi pikendatult: 24cm;


Korvi mõõdud


  • Pikkus seest: 80 cm;

  • Madratsi pikkus: 77 cm;

  • Laius: 31 cm;


Kogu komplekt ostes (Premium), tuleb kaasa raam, iste, turvakaar, beebikorv, beebikorvi vihmakile.


Plussid ja miinused


Plussideks korviga kasutamisel on kärul mõnus vetruvus, mugav last magama suigutada. Korv on mahukas ja kaarvari pikk. Istumisosaga kasutamisel meeldib väga rihmade kinnitamine magnetiga, mahukas ja mugav istumisosa. Käru manööverdus on sama hea kui kolmerattalistel.


Miinusteks korviga kasutamisel on kaarvarju mitte fikseerumine pikendatud positsioonis (sellel on tegelikult point, miks) ja kõrpsudega kinnitatav korvi kate (uutel mudelitel on korvi kate magnetiga). Istumisosaga polegi midagi negatiivset leidnud. Raamist rääkides, siis pakikorv minu jaoks on väike, sest toidu ostmine käib kärutades.



Vankrikorv


Kasutasin käru koos korviga 8 kuud ja tõepoolest tütar mahtus terve selle aja vabalt korvi ära ja nüüd proovides uuesti teda sinna sisse, mahtus ka 75cm ära. Pildil on korv koos kõrgus adateritega ja ilma. Isiklikult kasutasin ainult koos kõrgus adapteritega, kuna meeldis, et korv oli piisavalt kõrgel, ei pidanud kummardama ja ligipääs pakikorvile oli parem.



Vankrikorvi eemaldamine, kaarvari ja õhutusavad


Mul on vanem korvi mudel, mille kate kinnitub krõpsudega, kuid uued Harvey 3 korvi katte kinnitused on magnetitega. See on selline kahe otsaga asi, et krõpsud teevad häält ja võivad äratada beebi üles, samas magnetid ei hoia piisavalt tugevalt katet kinni, kui elad väga tuulises kohas.


Olen näinud negatiivseid kommentaare korvi kaarvarju kohta, et kui pikendad vajub tagasi. Mis on tõsi, ta ei lukusta kaarvarju pikendades ära ja näiteks väga raputaval teel, võib vajuda tagasi.


Miks ta ei lukustu? Selletõttu, et Harvey 3 korvi võib kanda käe otsas (üks väheseid, mida tohib) ja turvalisuse mõttes alati fikseerub just ülemises positsioonis. Näiteks, Uppababy on lahendanud selle kaarvarju seest välja tõmmatava pehme pikendusega. Mind ennast Harvey 3 puhul ei häirinud, kuna tihti pidin selle varju osa tagasi lükkama, et talle lutt suhu panna, sülle võtta, rahustada jne. Leidsin, et mugavam oli kaarvari tagasi lükata ja pärast hiljem nuppude abil pikendada, kui teha seda vastupidiselt.



Istumisosa

Käru istumisosa kohta ma ei oska konkreetselt öelda mitte ühtegi halba sõna. Ilmselt mõndade jaoks on kaarvari liiga lühikene, teise jaoks lahtine õhutusava kaarvarju tagaosas probleemiks. Oma kahe lapse pealt olen õppinud, et väga ranget liini pole mõtet lastele luua, See tuleb ringiga tagasi, kui kusagile väljasõit, reis, kolimine vms ette tuleb. Ise olen mõlema lapsega reisinud ja liikunud palju ringi, seega harjuma on õppinud esimene kõigega, teisel veel protsess pooleli.


Istumisosa on väga suur, mahutades istuma NSS lausa 110 cm pikkuse lapse (sai kunagi esimese lapsega proovitud Harvey 2). Mulle meeldib, et iste on mõnusalt ümber lapsel, nagu oleks pesas. Pildil on ilma kõrgus adapteriteta ja koos kõrgus adapteritega iste. Nagu ka korvi puhul, eelistan istumisosaga kasutada neid. Istmel on mitmeid kaldeid. Kõige istuvam asend on istuv ja laps ei ole lösakil.



Jalatugi ja turvarihmad


Istumisosa on lohuga, seega kasutusele võib ta võtta siis, kui laps suudab iseseisvalt istuma minna ja istuda. Iga lapse areng on erinev ja küll on kirjas, et alates 6 kuud, siis mitte kõik ei hakka istuma siis. Minul oli tütar korvis kuni 8 kuud, kuniks ta tõusis ise istukile. Kui on soovi laps istmesse varem panna, siis soovitan tungivalt osta Easygrow lohutäite padja ja minimizeri, mis loob talle mugava pesa.


Jalatugi on pikendatav ja pikeneb kuni 4cm. Riide peal, jalatoe reguleerimis nupu all on riides selline ring ja mõlemal pool selles kohas riide all on nupp, need sisse vajutades ja jalatuge tõmmates ta pikeneb.


Turvarihmade süsteem on üks lemmikuid, kui mitte kõige lemmikum. Mulle väga meeldis Joolz Hubi idee, ta oli minuteada üks esimesi kes tuli magnetiga välja. Kuid tal oli vaja kõik neli kinni püüda ja kui laps seal viskleb, siis proovi need rihmad kokku saada. Harvey 3 on võimalik külgmised kinnitused lükata ülemistega haakesse ja nii saab väga kiirelt rihmad kinni pandud.



Vedrustus


Maastikuvõimekusest rääkides, Harvey3 saab ilusasti hakkama kruusateel, terviserajal, munakividel ja auklikul asfaltil. Siinkohal toonitan, et inimesed on väga erinevad, mis mulle tundub olevat hea vedrustus, võib mõne jaoks olla nagu puuhobune ja vastupidi. Mina ostsin juurde all terrain rattad, kuna teeolud Norras on keerulisemad (jäised mäed, murenenud asfalt mäenõlval jne). Ma ütleks, et need all terrain rattad teevad mõnevõrra sõidu pehmemaks ja paksemas lumes saavad natukene paremini hakkama. Eestis ei ole Padaoru taolist lund olnud pikalt, mistõttu ostaks need lisaks vaid siis, kui oled 10km jalutaja või elad linnas/alevikus/külas, kus teeolud on ettearvamatud aka kes teab kuna lumesahk tuleb. Tuleb arvestada, et käru manööverdus muutub veidi uimasemaks (siiski üks parimaid ka all terrain ratastega) ja kaal muutub kärul ca kilo raskemaks.



Kokkupanek

Käru kokkupanek on klassikalistest kokkupanekutest veidi teistmoodi. Alguses oli kindlasti harjumatu, kuid ütleks, et ta pole raskem, lihtsalt teistsugusem. Esiratastest veidi ülevalpool on kang ja selle keskel nupp. Nupp tuleb alla vajutada ja kangist tõmmates vajub käru kokku.



Kokkuvõte


Kokkuvõtteks, kindlasti läheb see käru minu top lemmikute hulka. Plussid kaalusid miinused tugevalt üle. Ilmselt kui leida see üks asi, mis mulle kõige rohkem meeldib, on käru nõtkus ja liikuvus.


Kui komplektina osta, ehk sünnist alates, soovitan soojalt kaasa osta beebitarvete koti (SIIT), millel on ka seljarihm ja saab reisides seljakotina kasutada. Kõrguse adapterid (SIIT) on täiesti must have. Neid saab kasutada kuni 15kg lapsega.


Postitus valminud koostöös Babyshopiga

1,010 views4 comments

Recent Posts

See All
bottom of page