top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Phil & Teds Dash

Updated: Sep 25, 2020



Käru sobib perele, kellel on plaanis saada kaks last järjestikku, kes eelistab kolmerattalist käru või kellel laps pikemat kasvu/ soovib võimalikult pikalt kasutada.


Andmed

  • Kaal: 13kg;

  • Kandevõime: 20kg;

  • Pakikorv: 10 kg;

  • Käru laius: 58cm;

  • Seljatugi: 62cm;

  • Kaarvarju alla: 70cm;

  • Istumisosa: 24cm;

  • Jalatugi: 23cm;

  • Istumisosa laius: 33cm;

  • Kokkupandult: 44x58x92cm;

  • Lükkesang: 88-118cm;

  • 3x12 tollised aeromaxx rattad;

  • 5 punkt rihmad;

  • Pikendatav kaarvari.


Plussid ja miinused


Plussideks on pikk istumisosa, võimalik kasutada kahe lapsega ning juurde ostes lisaistme, siis SSS suuna võimalus.


Miinusteks kokkupannes iste jääb imelikult, turvakaar tuleb kokkupanekul eemaldada, lükkesanga materjal pole kõige lemmikum.


Olen kirjutanud täpsemalt Inline kärudest SIIN . Lühidalt öeldes nii Sportile, Dotile, Voyagerile kui ka Dashile sobituvad kõik saamad lisad.


Dashi on võimalik teha kahelapse käruks, teda on võimalik kasutada sünnist ja kui laps hakkab istuma, ning soov ta näoga enda poole panna, saab soetada lisaistme, mis seda võimaldab.


Nii Dashi, Doti ja Sporti raam on täpselt sama, vahe tuleb rataste ja istumisosa materjalides. Isiklikult Dash on minu arust kõige ilusam välimuselt neist kolmest. Istumisosa materjal on ilus ja kvaliteetne.



Dash on minu jaoks müsteerium. Kui Dot on pigem kergemapoolsem linna ja reisikäru oma 11kg ja Sport oma õhkkummidega sobib ideaalselt maastikule, kaaludes 12kg, siis Dash on Sportist kilo raskem. Dashil on aeromaxx torkekindlad rehvid, mis teoorias jäljendavad õhkkumme. Nende rataste miinuseks- on raskemad kui õhkkummid. Kui Eestis on õhkkummid väga moes, siis mujal neist väga ei hoolita.


Dashi manööverdus on parem, kui Sportil. Dashi omad on tugevast materjalist ja selletõttu ka kergem manööverdada. Teisalt jälle, kuna rehvid on tugevast materjalist, siis maastikul annab seda tunda. Asfalteeritud teel olulist vahet ei olnud, kuid kui liikusin kruusateele, oli vahe tuntav.


Dash käib kokku väga lihtsalt. Lükkesanga reguleerimis nuppude all on nagad, millest tõmmates käru läheb kokku, istumisosa jääb väljapoole. Esimesed korrad ma pusserdasin selle seljatoega, siis võib öelda, et mitmeid kordi tehes, harjub ära ja käib see kokkupanek üsna ruttu.


Käru käib täislamavasse ja olen kuulnud mitmeid negatiivseid mainimisi seljatoe reguleerimise kohta. Kuna tegemist on tandem käruga, siis seljatuge ei saa tavalisel moel reguleerida, kuna laps, kes istub alumises istmes võib endale kaela tõmmata põhiistmes istuva lapse.


Selletõttu, et käru saada poollamavasse, on seljatoe taga klamber, mille avades on seljatoe külgedel kaks paela, millest saab käru poollamavasse lasta. Ise hoidsin need paelad lahtiselt, et vaid klambri avades saab poollamavasse. Istumisosa sisekülgedel on lukud, mille avanedes iste läheb täislamavasse, nagu pildil. Kui kasutad käru vaid ühe lapsega, võid vaid sulgeda seljatoe klambri ja lukud lahti jätta. Ühe lükkega, saad lapse lamavasse. Miinuseks, et iste pole sel juhul täisistuv.



Turvakaar ja turvarihmad on sama süsteemiga nagu enamustel Mountain Buggy kärudel. Kõik rihmad on eraldi suletavad ja turvakaar käib raamile surudes.


Käru ostes saad valida endale sobivas toonis istmepehmenduse.


Pakikorv on päris suur, sinna mugavam asju panna pigem kotis, kui lahtiselt, kuna tagumine osa on lahtine ja mitte siledal teel võivad asjad tagumisest otsast välja lipsata.


Dashile saab juurde osta igast lahedaid vidinaid. Üheks nendeks on kaubakorv (SIIN), mille kandevõime 5kg. Enda lemmikuks osutus Igloo kott, mis küll pigem mõeldud piknikuks (asjad hoida jahedas või soojas), aga kasutan seda reaalselt poeskäikudel. Meeldib just selletõttu, et on pealt lukuga suletav.


Käru on välimuselt minu arust kõige ilusam, ma olen suur melange materjali fänn. Linnatingimustes on temaga mugav ja hea liikuda, kruusateel ei olnud probleeme, liikus hästi. Isiklikult siiski lemmikuks jääb mul Dot.


Käru on võimalik osta Babyshopist (SIIT), kasutades strollerbeat koodi, saad ka väikese soodustuse.


Postitus valminud koostöös Babyshopiga


430 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page