top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Phil & Teds Dot

Updated: Sep 25, 2020


Tegemist on pigem tandem kergkäru- slash jalutuskäruga, mis sobib linnatänavatele. Ideaalne reisile minna kahe lapsega, linnatuurile või suviti liikuda.


Andmed


  • Kaal: 11kg;

  • Kandevõime: 20kg;

  • Pakikorv: 10 kg;

  • Käru laius: 57cm;

  • Seljatugi: 62cm;

  • Kaarvarju alla: 70cm;

  • Istumisosa: 24cm;

  • Jalatugi: 23cm;

  • Istumisosa laius: 33cm;

  • 3x10 tollised aerotech rattad;

  • 5 punkt rihmad;

  • Kokkupandult: 44x58x92cm;

  • Pikendatav kaarvari.


Plussid ja miinused


Plussideks on kompaktsus, suur iste ja hea manööverdus.


Miinusteks turvakaar on liikuv ja tuleb kokkupannes eemaldada, rattad koguvad kiviklibu (see vaid juhul, kui liigud killustikul) ja kokkupannes jääb seljatugi imelikult hoidma.


Usun, et see tuleb šokina aga minule isiklikult meeldis Dot uutest Inline kärudest kõige rohkem. Ilmselt selletõttu, et ta on neist kõige kergem. Kokkupannes ei ole seljatugi niivõrd imelik ja manööverdus on parem, kui Sportil ja Dashil. Ma täiesti kujutan ette, kui ma kahe lapsega reisiks, oleks see käru minul number üks valik. Ta ei ole liiga ligadi-logadi kergkäru ega raske jalutuskäru, et sa vihkaks oma reisi. Samas temaga mahub kitsastele Lõuna- Euroopa kõnniteedele ja peab üsna hästi vanalinna munakividel vastu.


Kõik kolm Inline kolmerattalist- Dot, Dash ja Sport käivad kokku ühte moodi (tegelikult ka Voyageril on sama süsteem). Kui kedagi huvitab lugeda kõikide Inline kärude kohta,et leida see õige, siis minul on tehtud lühikene ülevaade eraldi postituses (SIIN).


Kõik kolm kolmerattalist omavad täpselt identset raami, istet, pakikorvi, kaarvarju ja turvakaart. Vahe on vaid ratastes (suurus ja materjal) ja tekstiilide materjalis. Dot käib neist kolmest kõige kergemini kokku, ilmselt materjali tõttu, mis on hästi õhukene, võrreldes Dashi ja Sportiga, mis on paksemast ja tugevamast materjalist. Taksoga oli mugav sõita, kuna sain käru kiirelt kokku ja lahti tehtud.


Pakikorv on päris suur ja kannatab 10kg. mis on ostuhullude unelm. Need nagad mis paistavad pakikorvi tagumisest osast, sinna on võimalik asetada ostukorv, Igloo kott või lisaiste.


Lisaiste kannatab kuni 15 kg ja lisaistmesse mahub päris pikk laps ära, isegi minu 108cm mahtus sinna alla istuma AGA kaarvarju enam peale ei saanud tõmmata. Ma pakuks, et kuni 100cm laps mahub sinna alla istuma. Lisaistmega võimalusi vaata postituse lõpust.



Olen kuulnud neilt, kes on soetanud ühe neist kolmest kärust, et seljatoe reguleerimine on tüütu. Mainin ära, et tegemist on ennekõike tandemkäruga ja selletõttu ei ole võimalik lahendada seljatoe allalaskmist selliselt, nagu ühelapse kärudel. Vastasel juhul, all istuv laps tõmbaks ülemise endale lihtsalt kaela.


Kui kärus on kaks last, sel juhul ülemist istet ei saa täislamavasse panna, tuleb vaid tagumised rihmad lahti teha. Kui kasutad käru ühe lapsega, siis kõige kiirem viis täislamavasse saada on nii, kui avad istumisosa külgedelt juba lukud ja jätadki nad sedasi. Siis jääb vaid lahti teha seljatagune plastik klamber ja samuti võid rihmad lõdvemaks ennem lasta ja seljatugi vajub täislamavasse koheselt.


Istumisosa on üüratu, minu 108cm laps on nagu väike nuku seal istmes. Rihmade reguleerimine on täpselt sama nagu Phil & Teds ja Mountain Buggy kärudel. Kellele tüütu, et kõik tuleb eraldi sisse panna ja kellele meeldib valik, kuna saab otsustada kuidas rihmad sulgeda. Jalatuge ei ole, kuid üleminek on väga sujuv ja ei ole tekkinud tunnet, et ta ripuks seal nagu Cirque du Soleil .


Käru ostuga saad valida endale sobivas toonis istmepehmenduse. Olen kuulnud, et käru toonid on igavad. Sport kui ka Dot tulevad mustas toonis. Mulle isiklikult meeldib minimalistlik välimus, kuna saan mängida erinevates toonides aksessuaaridega.


Kaarvari on pikendatav ning seal asub piiluava. Nagu ennist mainisin, siis Doti kaarvarju materjal on kõige õhem ja ta on neist kolmest kõige odavam käru, seega kaarvarju materjalid peaks ka olema ''odavad'' aga minu arust jumala tavalisest materjalist.



Hetkel kehtib kampaania, mille raames soetades üks Inline kärudest, saad kingitusena kaasa Igloo koti. Käru on võimalik osta Babyshopi kodulehelt (SIIT).


Kasutades koodi strollerbeat, saad väikese soodustuse.


Postitus on valminud koostöös Babyshopiga

453 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page