top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Phil & Teds Sport



Sport sobib aktiivsele perele, kes liigub erinevatel maastikel. Samuti perele, kellel kaks eri vanuses last või on ootamas perelisa. Käru on kitsas, mistõttu sobib nõuka aegsetesse liftidesse.


Andmed

  • Kaal: 12kg;

  • Kandevõime: 20kg;

  • Pakikorv: 10 kg;

  • Käru laius: 58cm;

  • Seljatugi: 62cm;

  • Kaarvarju alla: 70cm;

  • Istumisosa: 24cm;

  • Jalatugi: 23cm;

  • Istumisosa laius: 33cm;

  • Kokkupandult: 44x58x92cm;

  • Lükkesang: 88-118cm;

  • 3x12 tollised õhkkummid;

  • 5 punkt rihmad;

  • Pikendatav kaarvari.


Plussid ja miinused


Plussideks on väga hea vedrustus, lisaistme soetamisel saab kasutada näoga vanema suunas ja käru on kitsas, mistõttu mahub vanaaegsetesse liftifesse.


Miinusteks veidi kentsakas kokkupanek, esiratast on ebamugav eemaldada ja turvakaar kipub kokkupannes ära tulema.



Sport on Inline kärudest kõige parema vedrustusega. Õhkkummid teevad sõidu üli mõnusaks. Doti, Dashi ja Sporti raam, istumisosa ja kaarvarju kuju on täpselt sama. Erinevused tulevad just rataste ja tekstiili materjalides. Sport on materjalide suhtes Dashi ja Doti vahepealne. Istumisosa ja kaarvarju materjal on tugevamast materjalist kui Dot, kuid mitte nii kvaliteetsed, kui Dashi materjalid.


Sport on üks kõige kitsama raamiga tandemkäru turul. Olles vaid 58cm lai, mahub ta kitsatest ustest kuni liftideni välja. Vedrustus on tal väga hea ja isegi parem kahe lapsega. Pakikorvi kandevõime on 10kg, neile emadele, kes käivad käruga poes, on see täiesti ideaalne poodlemiseks.


Kui vanemal mudelil oli käsipidur, siis uuel mudelil on vaid jalgpidur. Isiklikult ei meeldinud see käsipidur väga, samas kahe lapsega oli ta mugavam. Et kui alumise istme lamavasse panna, siis kui käru pole pikemalt olnud, leiad end jalaga pidurit taga otsimast.


Seljatoe taga on suur tasku, kuhu mahub panna telefon, rahakott või vihmakile. Istumisosa on Sportil üüratu. Minu 113cm pikk poiss täitsa uppub istmesse. Kui käru ostad, siis saad valida endale sobivas toonis istmepehmenduse.



Istumisosa käib täislamavasse. Eks nende rihmade süsteem, et kuidas seljatugi alla lasta on üks paras pusimine. Kõik on tegelikult väga läbimõeldud. Kui käru kasutatakse tandemina, et ei tekiks olukorda, kus alumises istmes istuv laps kisub nöörid lahti ja ülemine iste talle selga ei kukuks ja viga ei saaks, on viidud üks rihmade osa istme sisepoole. Esmalt tuleb avada klamber seljatoe tagant. Istumisosa külgedel on lukud, mille avades istumisosa vajub poollamavasse. Kui kärul kasutatakse alumist istet, siis ülemine käib vaid poollamavasse.


Kui kärusse asetatakse beebi, siis läheb põhiiste täislamavasse ja lisaistme saab panna raamile, kus turvakaar asub. Proovisin, et isegi SSS asendisse on võimalik lisaiste panna, kuid sel juhul lamavas asendis, kuna istuvas oleks jalad beebi otsas.


Selle käru puhul ongi väga kift see, et saab igatepidi mängida. Saad osta lisaks beebikorvi ja lisaistme. Kasutada käru ühe lapsega või kahe lapsega. Lisad maha müües, need ei sobi ainult Sportile vaid kõikidele Inline kärudele (Sport, Dash, Dot ja Voyager). Kui soov lähemalt lugeda Inline kärudest, võimalustest ja lisadest, siis SIIN on mul tehtud lühem ülevaade.


Ütlen ausalt, et alguses olin segaduses, kuidas käru kokku läheb aga mida rohkem kasutasin, seda rohkem sain asja selgeks ja lõpuks isegi sai koos turvakaarega ta kokku pandud nii, et see ära ei kukkunud.


Sport ei ole kokkupandult kõige kompaktsem, just pikkuse suhtes. Näiteks Mountain Buggy Urban Jungle on 2 cm lühem. Aga siiski mõlemad kärud mahtusid meie pere üli pisikese Ford Fiesta pagassi.


Kokkuvõtteks, Sport on hea käru ja kui plaanis veel lapsi saada, siis kindlasti üks parimatest valikutest, kuna ta on maastikuvõimekas oma pehme vedrustusega.


(NB: Mul on kaks Sport mudeli arvustust, see postitus on uuest mudelist)


Postitus valminud koostöös Babyshopiga

85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page