top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Maxi Cosi Mobi

Updated: Sep 25, 2020


SSS- seljaga sõidu suunas NSS- näoga sõidu suunas


Kuna minu poisil on kasvuga kusagile kiire, siis pidin juba vaatama hakkama turvatoole. Valik kahanes kiiresti, sest meie auto on 2004 aasta mudel, kus puudub isofix.

Kohe hakkasin uurima seljaga sõidusuunas toole. Tundub, et selline valik ei ole just populaarne.

Silma jäid mulle: BeSafe iZi plus tool. Tunnustatud firma, kõik sertifikaadid olemas, kuid kahjuks hind oli liialt ulmeline ja langes valikust välja.

Teise valikuna kuulsin Britax 2 way elite toolist. NSS kui ka SSS. Taskupärane hind, kuid millegipärast mulle ta ei meeldinud, tundus liiga suur ning ei leidnud ka lamava asendi kohta midagi, kuna poiss ei istu veel iseseisvalt. Kolmandana leidsin Maxi Cosi Opal turvatooli. Meeldis väga ning kõik omadused olid olemas, mida toolilt soovisin. On nii NSS kui ka SSS, kahekordne pea külgkaitsesüsteem. Hinna poolest kallim, kui Mobi. Valikust jäi välja, kuna SSSina saab kasutada kuni 13kg. Tahaks vähemalt nii kaua, kui poiss mahub SSS istuma. Siis lõpuks õnn naeratas mulle ja leidsingi tooli, mis langes täpselt minu soovidega kokku:

tuntud firma, seljaga sõidusuunas, hea hind ning saab lasta lamavasse asendisse.

Maxi Cosi Mobi :

  • 9-25kg;

  • seljaga sõidusuunas (SSS);

  • istmekaldel neli erinevat positsiooni ;

  • käib lamavasse asendisse;

  • külgpõrkekaitsmed;

kangas on eemaldatav ja pestav; ECE R44/03. Puudub:

  • isofix;

  • NSS.

On ka VIDEO, õpetus kuidas tool autosse panna. Videos on vanem auto, kus siis rihmad on kinnitatud tooli külge, samuti on ka meil nii, kuna auto on päris vana.

Mees paigaldas ära ja midagi üli keerulist paigaldamisel ei olnud. Ise olen väga rahul tooliga ja kuna meil on väikene auto, siis mängis suurt rolli ka mahutavus ja õnneks mahtus tool ilusasti meie Ford Fiestasse.

Seda mudelit paljudes kohtades enam ei müüda, kuna uued mudelid on peale tulnud (Mobi SPS ja Mobi XP). Skandinaavias on need mudelid müügil, Eestis kahjuks ei müüda.



Eestisse on tooli võimalik tellida: Carseat (LINK), millel on tarne 30€ ja Jollyroom (LINK), kust saab tellida vahendajate kaudu Soomest.

Turvatooli kallet on võimalik muuta. Üldjuhul seda vaja ei lähe, kuna otsad mis sõidame on väga väikesed. Pikemate sõitudega on ta elupäästja, kuna lapse pea kipub ikka vajuma ette magades.


Pildil on laps 95cm ja 15kg.

Soovitan kõikidel vanematel soetada kindlasti turvatool (kuni 18-25kg soovitatakse seljaga sõidusuunas), mis on seljaga sõidusuunas, kuna see on lapsele turvalisem valik.

Olen kuulnud tavalisi lauseid, et mu lapsele ei meeldi. Aga turvahällis küll meeldis. Ja kui ei meeldinud, kas keerasid hälli teist pidi? Et selles suhtes minu laps vihkas üldse igasugu hälle ja toole. Kuid ma ei andnud alla, lõpuks kui see iga mööda läks (esimesed kaks aastat), siis muutus asi stabiilsemaks, kuna hakkas aru saama asjadest enda ümber ja miks see vajalik on. Lõpetuseks väikene video (LINK), miks peaks laps istuma seljaga sõidusuunas.


M.A

152 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page