top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Villariided Suvel? Jah!

Updated: Jul 18, 2019



Paljude jaoks käib vill ja talv käsikäes, suvel hoopiski muud riided, õhemad. Kuid villariided sobivad ka suvel kasutamiseks ja on isegi paremad kui tavalised puuvillasest riided.

Miks?

  • Vill on hingav materjal, suutes nii imada kui ka vabastada niisust läbi materjali. See aitab hoida lapse kuivana isegi siis, kui ta higistab;

  • Kvaliteetne meriinovill on pehme ja mugav lapse keha vastas;

  • Vill on soojust reguleeriv, mistõttu kaitseb last ülekuumenemise eest, hoides lapse kehatemperatuuri normis:

  • Vill suudab imada niiskust 35% oma massist ilma, et tunduks keha vastas märjana;

  • Vill absorbeerib UV kiiri, kaitstes last päikesepõletuse eest. Paljud eksperdid usuvad, et villariiete kandmine on tõhusam päikesekaitse kui päikesekreem. Kuna päikesekreem sisaldab tsinki, mis ei lase D vitamiinil ligi.

Meie kliima on heitlik, selletõttu on ka suvi väga ettearvamatu. Olles ühel päeval rannailm, oma 30 kraadiga, järgmisel aga hoopiski 10 kraadi ja põhjatuul. Selletõttu villariided on parimad, kuna jaheda ilmaga hoiavad sooja, sooja ilmaga hoides keha jahedana.

Eelistage suvel õhukeseid villariideid, ehk neid, mis talvel käivad vastu lapse keha (esimene kiht).

Firmad : Engel (looduspere.ee, zuzu.ee), Name It, p.o.p, Joha, Janus, Reflex, Lillelam, Pierre Robert, Ruskovilla, Disana, Hust & Claire.

Villariiete hooldamine on väga tähtis, kuna vale hooldamisega võid rikkuda materjali esimese pesuga.

Kindlasti villa programmiga pesumasinas ( kui pole, siis käsipesu programmiga) 30c ja pöördeid 400 (kindlasti mitte üle). Ei tohi kasutada valgendavaid ega pehmendavaid tooteid, ega mingeid keemiat täis pesupulbreid. Kui võimalik, siis ökopoest osta villale mõeldud spetsiaalne pesuvahend või siis tavapoest ainult villale mõeldud pesuvahend.

M.A

139 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page