top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Mountain Buggy Juno Kandekott

Updated: Sep 25, 2020




Proovisin ta oma lapse peal ära ja olin alguses veidi skeptiline, siis last sisse pannes üllatusin. Palju mugavam kui Ergobaby 360, mida kasutasin aasta. Minu jaoks olid Ergobaby 360 õlapaelad liiga laiad, ning kippusid pidevalt õlgadelt maha vajuma. Samuti ka oli seljapaneel üsna jäik oma paksuse tõttu ja ajas lapse higistama selja pealt. Puusavöö oli krõpsuga, mis käis teise ringi mul ümber keskkoha ja ilmselt ka selletõtu pani kohutavalt higistama mind.

Juno materjal on pehme ja õhuke puuvill, kus laps ilusasti vajub sisse konnaasendisse. Kandmisaeg on pikem kui Ergobaby 360l, minu poiss kandis 74 suuruses pükse, siis enam konnaasendit ei olnud. Kuigi vanema lapse puhul ei ole see asend nii tähtis, näiteks kellel on kaks last- üks imik ja teine üle kahe, keda ka aeg-ajalt kantakse, siis siiski esmatähtis on, et imikul oleks õige asend.

NB: Muidu on Junol sama mis Ergobaby 360l, et näoga väljapoole võimalus, kuid olen selle kustutanud pildilt, kuna see ei ole beebile hea (LINK).

Mis on ergonoomiline kandekott?


Ergonoomiline kandekott on mugav nii kandjale kui ka kantavale. Lapse istumisasend on M kujuline ehk pepu on madalamal kui põlved. Seljapaneel on pehmest materjalist (SSC- soft structured carrier/pehme struktuuriga kandekott), mis võimaldab beebil võtta C kuju seljaga. Beebil peab kindlasti kõrv pooleldi väljas kotist olema, selle järgi siis saab arvestada, et beebil on piisavalt õhku. Kandja jaoks samuti peab kott olema ergonoomiline ehk raskus peab jaotuma võrdselt puusade ja selja vahel.

Ilmselgelt ükski beebi ei ole seal tervet päeva, kuna mähkmeid vaja vahetada, süüa tahab või sul vaja oma elu elada. Aga arusaam, et lapse keha ei arene, kui ta seal kotis kinni on. VALE. Areneb ja paremini, kui ta sul kusagil pikali terve päev vedeleb. Beebi on sinu vastas ja kui sinu keha liigub, siis ka tema keha liigub. Eriti hea on gaasilastele kandekotis olek, sest ema liikumine ja ema keha soojus stimuleerib soolestikku ning aitab gaasidel kiiremini väljuda.

Aroni sain ka pika moosimise peale kotti (2a 3k) ja pean ütlema, et väga mugav! Absoluutselt ei jää alla Tulale ja Lennylambile. Õlapehmendused on kõikidest kandekottidest, mida proovinud olen kõige parema pehmendusega ehk veel paksemad kui Tulal ja Lennylambil. Meeldib see mesh materjal keha ja õlgade vastas (minu), rohkem hingavam. Alguses ma ei saanud aru milleks see lisa riie selja vastas aga videot vaadates avastasin, et sinna saab käed panna, mis tegelt on hea mõte, küll aga temast pole tolku, kui laps on kotiga seljas. Samas kui laps ees on, siis on mõnus käsi puhata ja ennekõike last hoida.

Kotiga on kaasas beebisisu. Kuigi on kirjutatud kindel number kilogrammides, siis tegelikult see ei loe väga midagi. Tähtis on hoopis see, et lapse jalad on õiges asendis, mis tähendab, et beebi on valmis olema ilma beebisisuta, kui kotis tema jalad kõverduvad põlvedest ehk ta ei ole spagaat asendis vaid jalg kergelt liigub põlvest. Üldjuhul see on võimalik, (olenevalt beebist, kuna mõnel lühikesed jalad, pikk keha ja vastupidi) , kui beebi kannab 74 suuruses pükse. Seljas võib beebit kanda, kui ta on 6+ kuud ja hoiab oma pead väga kindlalt ja suudab istuda iseseisvalt.. Samuti puusal võib kanda last siis, kui ta enam beebisisu ei vaja ning suudab ise istuda ja hoiab kindlalt pead. Mul poiss kolis selga 7-8 kuuselt. Praegu ma ilmselt kukuks pikali kui ma ta endale ette paneks, sest 14kg on ikka ulme ees kanda. Juno kandevõime on kuni 20kg.

Kui millegi üle nuriseda, siis rihmade reguleerimine ei lähe libedalt, kui laps kandekotis. See muidugi võib olla ka sellest, et mu laps on tuhat kilo ja olen sama probleemi ees ka Tula ja Lennylambiga. Samas kõik kandekotid olen pidanud n.ö sisse kandma.

See rinna rihm käib magnetiga kinni, mis on üli lahe, põhimõtteliselt liiguta ta lähemale ja ise hüppab pessa kinni.







Pildil 8 kuune, kannab 74/80 suurust.

Kandekotti on võimalik kokku rullida, võttes sedasi vähem ruumi. Mesh materjal puusavööl ja õlgade rihmadel. Rihmasid on võimalik reguleerida mööda seda nööri pidi, kus need klambrid kinni on.

Ärge mu kõhupekke tähele pange aga tahtsin näidata kuidas kandekott õigesti enda külge installida. Et puusavöö peaks olema ca 2 cm kõrgemal kui puusad (lugedes puusavöö alumisest äärest). Mina ise alati arvestan nii, et naba auk on puusavöö keskel. Kui last ees kannad, siis see ülemine rihm peaks asetsema rinnahoidja kõrgusel ja kõige tähtsam, laps on õigel kõrgusel, kui saad talle otsaette musi teha. Kui laps seljas, siis ma polegi kindel kus see õige kõrgus on rihmal, kindlasti mitte kõri kohal, et see su üles pooks. Minul endal on selline kõrgus, mis pildil täpselt paras. Et laps õigesti sees istuks, see tähendab, neil on harjumus ühele küljele vajuda, siis suru mõlematelst taldadest jalad üles, et ta ilusasti vajuks riide sisse M asendisse. Ma raputan teda vahest paremale ja vasakule, veel hüppan ühelt jalalt teisele, et ta oleks täpselt seal keskel :D :D




  • Beebisisuga kandmine (LINK)

  • Seljas kandmine (LINK)

  • Puusal kandmine (LINK)

Mina eelistan lapse selga visata ´´supermani võttega´´ (LINK) aga need kes on ebakindlad selles, siis saab seda teha ´´walk like an Egyptian´´ (LINK). Kandekotti saab Eestis osta Babyshopist (LINK). Hinna sees on ka beebisisu. Nauticali mereteema ikka nii kift, nagu kellele ei meeldiks mereteema :D M.A

89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page