top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Meriinovill


Villa on palju ja erinevaid, kuid just parimaks loetakse meriinovilla. Norras on see hästi popp ja hinnad ulatuvad üle 60ne euro.

100% meriinovill- on palju pehmem kui tavaline vill- minul näiteks on allergia villa vastu ja ajab jubedalt sügelema. Meriinovill on talutav (vähemalt käes hoides, ilmselt endale selga ei paneks).

meriinovill ja bambus- seda kombinatsiooni soovitatakse just lastele kellel on atoopiline dermatiit, kuna bambusel on põletikuvastane toime. AD lastele soovitatakse orgaanilist puuvilla ning kuni 100% bambusest riideid, olenevalt siis raskuse astmest. Viimaseid teeb näiteks Hust & Claire ja Reflex, mis on siis 100% bambusest. Minu poisil on üks bambusest body ja materjal on fantastiline. Bambuse positiivne omadus on ka see, et ta on loodussõbralik, ehk ei nõua kilomeetreid maid kuna kasvab väga ruttu, seega ka meie loodusele vähem kurnavam.

Siid ja meriinovill- siid on samuti nahasõbralik ja hea lastele, kellel on AD, küll siidil ei ole põletikuvastast toimet, on ta nahasõbralik. Seega sobib tundlikule nahale.

Nendest kolmest siis kõige soojem on ikkagi 100% meriinovill, kuna meriinovill on soojust reguleeriv ja ei aja last selletõttu higistama.

Minu poiss on kandnud meriinovilla sünnist saadik ning ka selleks sügiseks/talveks/kevadeks on ostetud valmis kaks komplekti- Joha (85% meriinovilla ja 15% siidi) ja Reflex (100% meriinovill) fimadelt.

Siin on poiss palju väiksem, siin on tema esimene meriinovilla komplekt, samalt firmalt- Reflex 100% meriinovill, suurus on 68. Kandis ta seda siis 3 kuuselt. See oligi poisi alusriietus terve talve vältel ning peale läks talle Huppa k/s kottkombe. Ei olnud tal kordagi külm ega ei higistanud samuti.



Tal oli ka üks puuvilla ja bambuse segu jumpsuit Norra firmalt Ugly. Jalas meriinovilla Joha sokid. Samuti hoidis ilusasti sooja ja materjal oli fantastiline. Maksin ma selle eest eluhind aga noh siis oli see suur tuhin veel peal ja hinnad ei omanud tähtsust. Nüüd aga kui ta kõnnib, siis tahaks vaid kilekoti talle selga tõmmata, kuna kõik riided ta suudab ära määrida, katki tõmmata ning välja venitada, oma riiete foobiaga.

Selleks talveks on valmis ostetud Reflex 100% meriinovilla komplekt 86/92 ja püksid 92. Reflex firma juures mulle meeldib see, et hinna ja kvaliteedi suhe on paigas- 32€ komplekt.

Mina näiteks talvel kombe alla muud ei pane kui see komplekt ja kõik. Katsetanud olen siis kusagil -15c ni. Peale seda on igaljuhul igatepidi külm olla.


Teiseks komplektiks on Joha 85% meriinovilla ja 15% siidi komplekt 86/92. Hinnaks oli siis 45€, päris krõbe hind, kuid firma nimi ennekõike müüb. Johat on mul varem ka olnud, eelmisel kevadel ja ausalt materjal on Reflex firmast nõrgem, kuna augud on kerged sisse tulema. Nii kahjuks pükstele tekkis arusaamatult auk sisse. Ei tea kas pesemisel või kandmisel, kuna poiss siis ei liikunud veel. Pesin teda ikka käsipesus nagu ettenähtud.


Viimaseks siis mehe vanemad viisid meid shoppama ja pidin Aronile miskit valmis vaatama ning sai siis ostetud Norra firma Reflex 100% meriinovilla jumpsuit, külmemateks aegadeks, kuid komplektiga külm hakkab, siis saab selle peale visata neile. Materjal on mõnus pehme ning just, et see lukuga on, siis ei ole palju jauramist. Selle hind oli 65€, ei teagi kas ise oleks raatsinud seda osta..


Jah, meriinovilla riided on kallid tõepoolest kuid lapse enda mugavuse huvides, kui võimalik, siis teha see väljaminek. Eestis näiteks ei olegi suuremaid meriinovilla riideid ehk ei ole üle 104 või 100cm, Norras aga on kuni 146 ja edasi. Näiteks Moods of Norway on üks nendest kes andis just välja üli kiftid meriinovilla riided. Ei jõua ära oodata, kui Aron on piisavalt vana ja saab talle neid riideid selga panna.

M.A

336 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page