top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Istmepehmendused

Updated: Sep 25, 2020


Istmepehmendused on kuum teema suviti. Millist valida? Mida peaks silmas pidama?


Kõige tähtsam mida silmas pidada on see, et kui suur higistaja on sinu laps. Minu laps on väga suur higistaja, seega päris paljud ilusad pehmendused jäid välja minu valikust. Soovitan eelistada naturaalseid materjale või siis spetsiaalselt n.ö ''aero'' stiilis nagu näiteks Aeromoov ja ka Bugabool tuli välja taolises stiilis Breezy.


Ma ise olen kolme erinevat katsetanud:


  • Mamas & Papas Liberty edition

  • Bugaboo

  • Lambavill (koos nahaga)


Bugaboo istmepehmendus


Bugabool peaks olema nelja erinevat: villa oma, breezy, see mis mul on ja siis on üks kandilisema kujuga alt, mida enam vist ei müüda.


Mulle meeldivad kinnitused, eriti Priami puhul on selline istmepehmendus taevalik. Ma ei pea rihmasid hakkama lahti harutama, vaid saan need siit vahest läbi lükata ja krõpsudega kinnitada.


Seda kahjuks või õnneks kusagil lõunamaal kasutada ei saanud aga laps selle peal kordagi ei higistanud. Peaks sobima põhimõtteliselt igasse kärusse, mis üldse olla saab.


Ise tahaksin Breezy veel ära proovida. Muidugi väga kahju, et nad enam kollaseid istmepehmendusi ei tee, millest ma aru ei saa. Nii populaarne toon ju.


Mamas and Papas Liberty istmepehmendus


Liberty on julmalt ilus. Ma ostsingi ta selletõttu, et kuna ma ostsin Liberty käru ja beebitarvete koti, siis sai ka istmepehmendus soetatud. Kasutanud olen teda paaril korral vaid, kuna esimesel korral laps kohe seal magades ka higistas. Peale seda ma teda sinna magama ei pannudki enam.


Lapsed on muidugi väga erinevad. Paljudel lapsed ei higista ja selletõttu saavad nad mis iganes istmekatteid kärudesse panna.


Liberty istmepehmenduse ostsin ma selletõttu, et kuna juba sai ostetud Mamas and Papas Armadillo Flip XT Liberty edition siis ostsin juurde beebitarvete koti ja istmepehmenduse.

Istmepehmendus sobib ilmselt paljudesse kärudesse, kuna on üpris universaalne. Sobib kärudesse, mille iste on 85+ cm. Oleneb mida keegi tahab. Kas tahab, et terve iste oleks kaetud ja lapse mustad jalad oleksid istmekatte peal mitte istme peal.

Liberty istmepehmendust ei müüda enam, seda on võimalik saada vaid järelturult ja hind on päris krõbe tal.

Labavilla/lambanaha istmepehmendus


Selle lambavilla ostsin ma eelmisel suvel ja olen kasutanud teda kõige rohkem. Maksin küll hingehinda aga täiesti asendamatu. "Must have" listis, kui last planeerid saada.


Lambavillal ja lambavillal on suur vahe. On need odavad villad, mis on väga imelikult töödeldud vanaema juusteks ja siis torgivad last kohutavalt. Ja siis on lambavill, mis on kvaliteetne. Vill peaks olema naha küljes naturaalselt. Käega on tunda hea villa kvaliteeti. Sa lihtsalt tead. Kõige parem ehk on osta lambavill ja lõigata välja universaal suuruses tükk ning lisada sinna rihmade augud. Vill ei tohiks olla pika karvaga, kuna kui laps magab, võib see teda kõditada.


Mul poiss oli päris pisi, kui nautis villa mõnusid. Kui ta sündis siis korvi põhja panin lambavilla ja tal oli seal kohe mõnus magada. Kui vanemaks sai, siis nägin, et see nagu rahustab teda maha ja talle meeldib seda villa paitada. Raske seletada aga nagu tehakse loomade teraapiat, siis tema jaoks on terapeutiline selline paitamine. Ta pole kunagi higistanud villa peal.


Lambavill on samuti soojust reguleeriv, seega ka jahedatel sügisilmadel on teda hea kasutada, kuna hoiab poisi selja ja pepu soojas. Siit pildilt on näha ka, kuidas ta seda villa katsub ja vahib ühte kohta.


Kui ma nüüd peaks valima ühe neist kolmest, siis valiksin lambavilla lapse pärast. Enda pärast valiksin kollase Bugaboo oma. Ma lihtsalt nii väga jumaldan kollast värvi.


Kõige tähtsam, et lapsel hea ja mugav olla.

864 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page