top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Nordic Crown Visby




Andmed


  • Pikkus: 100 cm;

  • Laius: 47 cm;

  • Välimine materjal: 100% polüester;

  • Sisu: 100% puuvill;

  • Täide: 100% Lavalan vill;

  • Veekindlus: 5000 mm;

  • Hingavus: 3000 g;

  • Ei ole pikendatav;

  • Universaalne seljatagune;

  • Libisemiskindel seljaosa.


Hooldus: Pesu 30c ja 400 pöörded villaprogrammiga. Mitte kasutada pehmendajaid ega valgendajaid. Koheselt kuivatada kuivatis maldalal temperatuuril. Viimane lausa on neil kirjas oma ametlikul leheküljel. Mina, kui villariiete ja villamähkmete kasutajana, ei paneks villa iialgi kuivatisse. Ma soovitaks kuivada lasta tasasel pinnal lahti laotatult (nt kuivatusrestil).


Tunnen, et peaks kõige esimesena ära mainima, et Visby kott on kõikidest soojakottidest, mida olen omanud, kasutanud ja katsunud kõige pehmem ja õhulisem. See soojakott sobib kõige paremini higistavale lapsele, kellele ei sobi sünteetilised materjalid.


Visby soojakoti täide on vill, mis on soojust reguleeriv. Selletõttu sobib ta kasutamiseks kevadel, suvel ja sügisel. Minu arvates on ta ideaalne beebikorvi, kuna korvis on alati soojem, kui istumisosas.

Visby soojakott ei ole pikendatav, kuid 100cm on täitsa piisav pikkus, et saada hakkama keskmise käruaja algusest lõpuni.


Visby rihmade augud on universaalsed, sobides kõikidesse kärudesse. Pea ümbert on võimalik mugavalt kummiga koomale tõmmata. Isiklikult nuriseks selle pisikese näpu suuruse augu üle, kuhu üleliigne kummist nöör lükata. Mulle ei meeldi, kui see kummist nöör tilbendab niisama kusagil pea ümber ja eelistan ilusasti ta ära peita.



Selja osas asub libisemiskindel kumm, mis aitab soojakotil mingil määral hoiduda alla vajumast. Selliste õhukeste soojakottidega tuleb arvestada, et kuna nad on õhukesed, siis nad ei hoia vormi nii, nagu näiteks kõik talve soojakotid. Siiski tuleb neid kevad-sügis soojakotte aeg-ajalt kohandada või last eemaldades, ta uuesti vormi sättida.


Easygrowl on näiteks sellised kinnitused müügil Clip and Stroll, millega saab soojakoti käru külge kinnitada.


Kuidas last riietada Visbys?


Ega ei olegi ühest vastust. Lapsed on erinevad ja nagu ma täitsa alguses mainisin, siis see soojakott sobib kasutamiseks just lastele, kes hakkavad väga kergelt higistama. Oma esimese lapsega ma oleks seda juba hakanud kindlasti kasutama paari pluss kraadi juures. See poiss magab mul oma toas, kus on 15c palja ülakehaga ja väga õhukese tekiga. Kui ta väiksem oli, siis panin lambavilla talle lina alla ja see tõesti aitas selle meeletu higistamise vastu.


Visby soojakott sobib ka perre, kes on pigem autosõitjad ning käruga liiguvad õuest siseruumidesse. Sedasi see soojakott sobib lausa aastaringselt. Mitmeid kordi on olnud meil näiteks talvel õues parkimine ja kaasas väike autokäru. Ma ei hakka sinna panema paksu talve soojakotti vaid võtsingi selle õhukese Visby soojakoti ja lapsel villariided seljas.


Isiklikult leian, et kreisi on lasta lapsel haududa siseruumides paksus soojakotis ja turvatooli/hälli talvejope/kombega lapsi panna ei tohi.


Kokkuvõtteks, mina olen Visbyga väga rahul. Väga naljakal kombel on mõlemad mu lapsed eelistanud pikalt olla soojakotis ja see kevadest- suvesse üle minek on kõige raskem, sest kui hakkad talle tekki peale panema, hakkab tema sellega maadlema, nagu oleks ma boa mao talle sinna sättinud. Kevad on viimastel aastatel ka väga imelikult tulnud, pea-aegu, et justkui jätaks selle vahepealse ilma vahele ja 0 kraadist saab üleöö 15 kraadi. Põhimõtteliselt sel kevadel laps kolis otse Voksi Explorerist Visby kotti üle. Sügisel oli see üleminek sujuvam.



NB! Visby ei ole sobilik turvahällis kasutamiseks, kuna soojakoti lukk on stopperiga.On olemas spetsiaalne Visby Mini (LINK) turvahälli jaoks. Kõik turvahälli soojakotid on ilma stopperita. See tähendab, et ohu korral, kus laps vaja turvahällist kiirelt välja võtta, siis sa ei pea hakkama lukku alla tõmbama vaid põhimõtteliselt saad tõmmata kotti kaeluse juurest eri suunas ja lukk tuleb kiirelt lahti. Turvahälli soojakotte saab väga edukalt kasutada beebikorvis ja kui laps väiksemat kasvu, saab ka istumisosas neid edasi kasutada.


Postitus valminud koostöös Babyshopiga




274 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page