top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Nordlys Suletäidisega Soojakott

Updated: Sep 25, 2020



Laps läks lasteaeda ja avastasin, et jube tüütu on Voksit tõsta ühest kärust teise pidevalt- parandus iga päev. Vaatasin, et Nordlys kott on soodukaga 106€ ja ostsin ta ära.

Andmed:

  • Pikkus: 96cm (pikendusega 127cm);

  • Väline materjal: 100% polüester;

  • Seesmine materjal: 100% puuvill;

  • Täidis: 50% pardisuled, 50% hanesuled.

Kui soojakott saabus, siis tundus ta nii tühi olevat, et kus need suled siis on. Eriti kui kõrvuti võrrelda Voksi kotiga.


Kott on pikendatav , sõna otseses mõttes, et kui Voksi Cityl tuleb eemaldada see alumine osa ja lisada pikendus, siis Nordlysil on pikendus külge ehitatud ja lukuga avatav. Kaasa tuleb täidetud sulgedega riide riba, mis tuleb ajada pikenduse osa sisse, kuna too on vaid lihtsalt riie (muidu ei mahuks pikendus sisse ära).


Kui midagi negatiivset välja tuua, just Voksi Cityga võrreldes, siis valge sisu määrdub , kuigi panen lapse istuma sinna sokkides- ühesõnaga ebapraktiline on valge sisu. Pikenduseta on tal 96 cm, Voksi City on 100cm. Ei tundu 4cm just palju olevat, kuid siiski mängib see näiteks minu poisi puhul rolli, et ta mahub Citysse paremini istuma. Nordlys on aga rohkem ümber ja väiksema avaga. Laps mul 92cm pikk. Kui lamavasse panna ja laps sisse magama, siis Nordlys katab poisi kuni kaelani ära. Voksi Cityga jääb rindkere paljaks, et peab teda sisse tõmbama selle nööriga palju. Tavaliselt ma ei viitsi teda eskimoks siin nende soojade ilmadega tõmmata, panen vaid rindkerele oma salli peale.

Soojakott on üpris lai seest, et ümmargused lapsed mahuvad ka ära, selle pärast pole vaja muretseda. Mul poiss tegi seal (ta küll peenikene) 360 kraadise pöörde ära. Vahest ta otsustab, et magab külje peal, siis avastab, et kõhuli on toredam. Kotis magab laps mul lasteaias ja on mõnusalt soojas. Väga jahedate ilmadega soovitan lambanaha põhja sisse panna. Lõigata selline pikem riba välja ja just, et ta asuks kaelast all pool.


-15c olen avastanud Voksiga, ilmselt ka ilmneb sama probleem Nordlysiga, et sellise tugeva miinuse puhul lapse jalad lähevad külmaks. Mis on ilmselt tavaline, kuna jalad on seal kaugel väljas ja kehast eemal. Ma olen pannud küll mitu paari sokke, kuid varbad olid ikka jahedad. Ma ise keeranud oma villasalli tema jalgade ümber. Nüüd, need emad kellel on see soojakott, ärge nüüd mõelge, et ohoo väljas on -5c ma panen 150 paari sokke ja muud trillala trullala. Ausalt, laps higistab end surnuks seal. Tuleb olla ettevaatlik riietamisega. Iganenud arusaam, et mida paksem seda soojem. Vaadake parte tiigi peal keset talve. Miinus 10 kraadi ja need paarutavad kusagil lahtises vees ringi (kui seda on). Suled hoiavad fenomenaalselt sooja ja õhk, mis on nende sulgede vahel samuti soojeneb ja hoiab sooja. Paks ei võrdu soe. Näiteks Norras on mega popp kanda lastel sulejopesid. Nendega tuleb kaasa pisikene kotikene, mis on rusika suurune. Sinna sisse mahub terve sulejope ära. Reisida on sellisega ideaalne!

Kuidas last riidesse panna sule soojakotis:



Pealis materjal ei ole mõeldud 10km vihmasajus jalutamiseks, kuid kannatab viisakalt vihma. Rihmade augud sobivad kõikidesse kärudesse, kuna see ei ole kärufirma soojakott, siis nad tehakse ikka universaalselt. Lohuga istmesse ma usun, et ta sobib, lihtsalt lohuga istmes soojakott muutub lühemaks, kui täislamavas näiteks. Nordlysi ma pole lohuga istmesse proovinuga aga kuna Voksiga nad on väga sarnased, siis Voksisse mul laps lohuga istmes ei mahu nii ära, kui täislamavas kärus, et ma peaks pikenduse lisama, et võtab paar sentimeetrit lühemaks.

Nordlysi soojakott iseenesest on rohkem painduvam kui Voksi, kuna ei ole niivõrd tihedalt sulgi täis topitud, et sobib ka lohuga istmetesse.

Plussid:

  • On pikendatav;

  • Sees on pehme puuvill;

  • suletäidis;

  • soe;

  • on lapsele mugavalt ümber, ka pea juurest;

  • on võimalik tõmmata pea ümbert korralikult kokku.

Miinused:

  • Pikendamine on veidi kahtlane (et peab seda lisa osa pikenduse vahele ajama);

  • valge sisu;

M.A

9,535 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page