top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Voksi City vs Voksi Urban

Updated: Jul 13, 2020



Andmed:


Voksi City

  • Pikkus: 100/ 125cm;

  • Täide: suled;

  • Öko-tex 100;

  • Põhja täide: suled;

  • Sisu: 100% puuvill.


Voksi Urban

  • Pikkus: 85/115cm;

  • Täide: suled;

  • Öko-tex 100;

  • Põhja täide: vill;

  • Sisu: 100% puuvill


Minu Voksi City on vana mudel, mis tähendab, et põhi on villast, alates 2016 aasta mudelitel on põhi sulgedest.


Kumb on parem?


Sellele küsimusele on raske vastata, kuna mõlemal on omad plussid ja miinused.


Urbani plussiks on tema lühem pikkus pikendusega, mistõttu sobib ta enamustesse kärudesse, mille iste on vähemalt 95cm pikk. Seljatagune on villast ja pealmist osa saab eemaldada, kui näiteks minek on siseruumidesse.


Urbani miinusteks võiks välja tuua küljelukud, mis avavad soojakoti. Pidevalt jäävad lukud lapse taha kinni, siis pean last lükkama ja kotti nihutama, et saaks lukud kinni.


City plussideks on pikk kasutusaeg ilma pikenduseta. Mul poiss mahtus 98cm veel ilusasti sisse, pea ümbert saab koti väga kinniseks tõmmata. Lukk on pealt, mistõttu soojakotti on kerge lahti ja kinni teha.


City miinusteks on pikendusega on kott tohutult suur ja olen pidanud tihti sättima, et ta vastu esiratast ei käiks. Ise ma pole kogenud, kuid olen kuulnud, et seljatagune, kus on suled, siis need pidavat liikuma ära ja lapse selg jääb jahedaks. Kui ma mõtlen tagasi Nordlysi peale, millel samuti oli seljatagune sulgedest, siis nagu ei mäletaks, et lapsel selg külm oli. Mul muidugi kärudes on alati istmepehmendus olnud ja selle sisse jätnud ning koti peale pannud lihtsalt.




Voksi Cityt saab rohkem tõmmata pea ümber, kui Urbanit, samas see pigem imikutega ilmselt tuleb rohkem välja, kui minu poisiga, kes on 3 aastane.


Mulle isiklikult meeldib, et lukku saab lahti teha pealt, nagu Cityl KUID ma käin tihti kaubanduskeskuses oma postitusi kirjutamas, samal ajal poiss magab, siis raske on kotti täiesti pealt lahti teha ja on olnud kordi, kus ta on higisena üles ärganud. Samas Urbanil häirib mind pealt kinni tõmbamine, kus need lukud jäävad tihti poisi taha kinni, samas jälle kaubanduskeskuses ma eemaldan tervenisti pealmise osa ja laps ei higista.


Mulle endale meeldib City lahendus rohkem, et jalad välja jätta soojakotist. Cityl siis saab eemaldada terve alumise osa, mis pikendusega on palju ja kui pakikorvis ruumi ei ole, siis suht kaputt , seega siinkohal on Urban parem. Kuid ilma pikenduseta on City jalgade lahtine osa palju parem, kuna selle saab eemaldada täielikult, siis Urbanil käib lukk lahti ja jalad jäävad välja, võib see lahtine osa mustaks saada.


Urbanil on meeletult palju lukke, mis tähendab, et külmal on rohkem võimalusi koti sisse tulla. Cityl on kaks lukku- üks pealmine, kust kott käib lahti ja üks jalgade juures, millele saab ääre peale keerata ja kaiseb, et tuul sealt sisse ei poeks.



Urbanil saab pealt ääre ära keerata, Cityl sellist võimalust ei ole, kuid on nööbid, mille saab kinnitada, et tuul ja jahe õhk sisse ei pääseks.


Kokkuvõtteks ma leian, et City on soojem ja ta sobib suurte miinuskraadidega rohkem kokku kui Urban. Urban sobib täiesti alates +7c kasutamiseks, Voksi City on ikka alates miinus kraadidest. Meil oli siin päevad tagasi -13c ja lapse jalad olid külmad Urbanis. Ta mulle ütles ka, et külm on. Mul talle ekstra paar villaseid sokke ei olnud kaasas, ilmselt oleks siis okei olnud. Ma ise arvan, et kuna Urbanil on nii palju avatud lukke, millel ei ole peale pööratavat katet nagu Cityl, siis jahe on kergem sisse tulema.


Siiski ma soovitaks Urbanit just Eestis isegi rohkem, kuna konkreetselt sellist Siberit, nagu Norras, ei esine Eestis ja saab täiesti vabalt Urbaniga elatud. Mina ise aga olen mõlemaga rahul ja kasutan vastavalt ilmale. Näiteks täna on meil +6c, et Cityga on +6 liiga ulme, eriti kui ma veel liigun sisse-välja. NB! Kumbagi soojakotti ei ole sobilik last panna talvekombega!





Soojakotte on võimalik osta 4kids kodulehelt (SIIN).



Postitus valminud koostöös 4kids-iga


3,143 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page