top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Easygrow Lite+ vs Voksi Sky Light

Updated: Jul 13, 2020



Kui täiesti aus olla, siis siiani ei oska öelda kumb on parem, sest ühel on midagi, mida teisel ei ole. Kui puhtalt välimuse järgi öeldes, siis Easygrow on palju ilusam. Voksi on kõrgem ja nii võimalik last rohkem koti sisse sättida. Easygrow on lühem koos pikendusega, see on hea, kui sul on madal käru. Materjalide poolest meeldib Voksi rohkem, küll Easygrow pealmine materjal on parem, kuna on tuule- ja vihmakindel.

Andmed

Easygrow Lite+

  • Välis materjal: 60% polüester, 37% orgaaniline puuvill, 3% spandex;

  • Seesmine materjal: 100% puuvill;

  • Pikkus:98/115 cm (pikenduseta/pikendusega);

  • Rihmade augud: 5 punkt;

  • Veekinde: 3000mm;

  • On vihma ja tuulekindel;

Voksi Sky Light

  • Välis materjal: 60% puuvill, 40% polüester;

  • Seesmine materjal: 100% puuvill;

  • Täide: 100% taaskasutatav polüester;

  • Pikkus: 100/125cm (pikenduseta/pikendusega);

  • Laius: 50cm;

  • oeko-tex 100.

Plussid ja miinused

Easygrow Lite+

Soojakoti plussideks on tuule- ja vihmakindel pealmine materjal, pikendusega ei ole liialt pikk, sobib hästi madalatesse kärudesse ja on üpris lai.

Miinusteks tooks välja suur avar kaela osa, mida väga kinni tõmmata ei saa, rihmade avad kipuvad välja venima.

Voksi Sky Light

Soojakoti plussideks on kõrge kaela osa, mis katab last väga hästi ja mugav pea osa kinni tõmmata.

Miinusteks tooks välja mitte nii ilusa välimuse, pikendusega LIIGA pikk (samas lohuga istmesse ideaalne) ja üsna kitsas.


Alustame sellest, et Voksi on jube pikk pikendusega ja madalama käru puhul võib juhtuda nii, et alumine osa võib määrduda. Ma siinkohal jälle jään vastuse võlgu, et kumba eelistada. Minu arust see oleneb kärust. Stokke Trailziz on pigem Voksi etem, kuna istub seal ilusamini ja laps mahub sisse ära. Tavalise istumisosaga kärus pigem siis Easygrow, kuna on lühem . Samuti Easygrow on laiem, Voksi kitsama lõikega.


Voksi tagumisel osal on libisemiskindel kummist osa. Kui nüüd täiesti aus olla, siis ma pole veel märganud, et ta reaalselt toimib ka. Voksi puhul meeldib, et jalgevahe rihma auke on kaks, väiksema lapse puhul kui ka lohuga istme puhul kasutada üht, muidu teist. Rihmade aukudest rääkides, siis Easygrowl need kuidagi venivad välja. Nad juba suht uuena olid sellised lohvakad. Samas suurtemate pannalde läbi panek on mugav, samas Voksis pidin nikerdama ikka rohkem. Seega pole halba ilma heata, ilmselt.




Mõlemaid saab kasutada n.ö tekina. Kui materjalidest rääkida, siis Easygrow välismaterjal meeldib palju rohkem. Voksi oma kipub igast karvu meelitama. Samuti ei ole Voksi veekindel. Küll Voksi on paksem, kuna on täide vahel, siis minu arust on ta soojem.

Mõlemate jalgade osad on eemaldatavad, kui on soovi lapsel jalanõud jalga jätta. Ära käivad ühte moodi. .


See põhimõtteliselt ainuke koht, kus võin öelda veendumusega, et eelistan Voksit. Easygrowl on üsna ebamugav seda peaosa kinni tõmmata. Juba lahtiselt on ta päris avar, kuna on suurem peaosalt, kui Voksi. Tegelikkuses ei anna teda väga kinni tõmmata, kui laps sees magab. Ma pean pooleldi ise kärus sees vedelema, et seda pea osa saaks mingit moodi normaalselt kinni tõmmata. Seal ma väga pole poissi ilma mütsita magama pannud. Voksiga aga teised lood. Hästi mõnusalt ja kergelt saab kinni tõmmata pea osa. Reaalselt oma 106cm lapse saan nii palju sinna sisse panna, et ei peaks muretsema.


Mõlematel avaneb lukk eest. Ma ütleks, et mugavam on Voksil lukku avada, kui Easygrowl, kuna teisel on poole tõmbe pealt takkjakinnitus, mis loob lisa liigutuse luku avamisel. Easygrow on pealt rohkem lahtisem ja kui laps on ärkvel, siis ma ikka olen talle jope selga pannud. Voksil tõmbad luku kinni ja on kaelani laps peidus (Isegi 106cm pikkune laps).

Kui keegi tahab teada, et no mis see erinevus siis Sky Lightil ja Breeze Lightil on. Siis ega neid palju pole- Breeze Light ei ole pikendatav, pealmine materjal on sarnasem Lite+ (siiski ei ole tuule- ega vihmakindel) ja lahti käib kahe lukuga külgedelt, nagu Voksi Urban.




Miljoni euro küsimus, et mida lapsele selga panna nendes soojakottides? Esimene asi mis ma tahaks öelda on, et ärge toppige lapsele selga fliiskombet. Et ostate naturaalsest materjalist soojakoti ja panete lapse sünteetikasse. Kui laps hakkab higistama ja selle järel jahtub maha, siis pole mõtet süüdistada, et soojakott jama. Seega kasutage ikka puuvilla, villa ja meriinovilla.

Kui ausalt ütlen, siis Easygrowsse ma olen ta pannud enamasti jopega (ilma jopeta alates 12c), Voksisse täitsa toariietes või meriinovilla pluusi ja pükstega. Sedasi ma paneks lapse soojakotti alates 7c. Oleneb, milline käru on, kui rohkem katvam, siis õhemalt. avarama käru puhul ehk veidi rohkem. Kui beebi, siis korvi alati vähem riideid. Vihmakile all on alati soojem, seega arvestage sellega.

Emad kardavad hirmsalt, et lapsel on jahe, kuid 99,9% juhtudel on lapsel palav ja ülekuumenemine, eriti beebidega on palju hullem. Arvestage, et alla aastastel on mõnus pekikiht ja vajavad vähem riideid.


Voksi Sky Light on ka uuenduse läbi teinud, et muudetud on seesmise materjali välimust ja tekstuuri ning mõned vanad toonid on kadunud ja lisandunud uued, nagu see helesinine mis mul on ja asendunud royal sinise tooniga.

Easygrowl on lisandunud uus toon Sand.

M.A

2,844 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page