top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Cybex Snøgga

Updated: Jul 13, 2020


Eelmise aasta lõpus tuli Cybex välja uue soojakotiga, millest olen täielikult vaimustuses. Snøgga (SIIN) on just ideaalne kasutamiseks, kui ei soovi last panna toariietes kotti vaid talle siiski õueriided selga jätta.


Andmed


  • Pikkus: 90cm;

  • Laius: 50cm;

  • Tuule- ja vihmakindel;

  • Välismaterjal: 100% polüamiid;

  • Täide: 100% polüester;

  • Kaal: 400g;


Plussid ja miinused


Plussideks on kergus ja samas soojust hoidev.


Miinusteks loeks, et võiks olla pikem.


Cybex kirjutab oma kodulehel, et soojakotil on Thinsulate täide, mis tähendab, et soojakott on õhuke, kerge ja soe. Kaaludes vaid 400 grammi tuleb Snøgga koos kotiga, kus ta sisse pandult on 23x 14 cm! Ühesõnaga, kui plaanis reisida Euroopas kusagil, kus temperatuur on sooja talve taoline nagu -10 kuni +10 kraadini, on see kott ideaalne. Kui su lapsele meeldib jalutada enne und või pärast, siis see kott on ideaalne.

Pea osa iseenesest juba on üsna ümber ja teda on võimalik veelgi rohkem kinni tõmmata. Soojakott on eest avatav ühest lukust ja avaneb täielikult alla lahti. Paremal pool on trukid, kuhu saab kinnitada avatud osa, et kui vaja kott jätta eest lahtiseks.


Nii seest kui väljast on materjal sama. Kuna mu poisil on taoline jope, siis võin öelda, et +10c juures ma paneks ta sellesse soojakotti täielikult toariietes. Kui tahab poolenisti kotist väljas olla, siis saab lisada kampsuni selga. Kindlasti soovitaks jahedamate ilmadega (ehk seal alla 5c) jalga lapsele panna paksemad villasokid, sest jalad on kehast kõige kaugemal ja kipuvad esimesena jahedaks minema.



Snøgga sobib põhimõtteliselt igasse kärusse, kuna rihmade augud on universaalsed. Kotil on tagumiku osal lisariie ehk sobib ka väga hästi lohuga istmesse, tavalisse kui beebikorvi. Turvahällis ei ole lubatud seda kotti kasutada. Ilmselt selletõttu, et teda pole töödeldud tulekindla vahendiga.


Olen alati soovitanud, kui tunne on, et rihmade avad liiga lahtised, saab alla panna lambavilla istmepehmenduse, mis hoiab seljataguse soojas.



Kuidas last riietada Snøggas?


Täielikku vastust ei oskagi anda, sest kõik oleneb lapse vanusest. Beebid on korvis, kus on alati pea 10c soojem, kui see mida sina tunned. Esimesed kaks kuud on beebid vastsündinud ja neil ei ole piisavalt rasva kogutud, mistõttu tuleks neile tagada emaüsa sarnane keskkond- soe ja et kõik oleks talle piisavalt tugevalt ümber. Selletõttu näiteks beebidele meeldib mässituna olla või soojakotis, mis on neile hästi ümber. Sealt edasi kuniks jalad alla saavad on neil korralik pekikiht peale kogutud, mistõttu tuleks olla väga ettevaatlik riietamisega, sest just sel ajal nad kuumenevad üle. Kõige tavalisem on mähkmelööve ja voldivahede haudumus. Tuleb mõista, et tuul, mida sina tunned, see beebini ei jõua vankrikorvis. Mis sinna jõuab on minimaalne ja beebi peaks järk-järgult (mis vankrikorvis olles just ongi hea üleminek) meie kliimaga harjuma.


Kes jalad alla saanud, siis täiesti oleneb vanemast ja tema elustiilist. Ühest vastust raske anda. Ma ütleks, et külmema (-10-20) talve puhul võib täiesti talvekombes lapse sinna panna. Kusagil +7 +5 kraadiga oli mul poiss seal meriinovilla kampsuniga ja lukk oli eest lahti. Alla 5 kraadi lisasin õhukese sulejope. Jällegi, väga individuaalne. Kõik algab sellest, kuidas sa alustad lapsega. Ma otsustasin juba algusest, et ma tahan, et minu laps kohaneks meie kliimaga.


Kokkuvõttes Snøgga on ideaalne soojakott vanematele, kellel laps kõnnib vahepeal ja seejärel soovib istuda kärus. Mul poiss küll ei viitsi ikka kõndida ja meeldib nagu kuningas lebotada kärus, siis just selliste soojade talveilmadega, nagu meil siin olnud on, on teda täiesti mõnus kasutada.


Teda on ülimalt lihtne puhastada nii seest kui väljast, sest mõlemal pool on täpselt sama materjal. Lihtsalt käi lapiga üle. Sobib ka pesumasinas pesta, kuid sel juhul jälgi juhiseid.


Postitus valminud koostöös Nordbabyga

833 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page