top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Easygrow Hood

Updated: Jul 13, 2020


Easygrow firma soojakottidega olen tuttav, kuid pigem kevad- sügis omadega. Lõpuks sain käed külge talve soojakotile. Hood (SIIN) on väga sarnane Nord (SIIN) mudelile, miinus karv ja võimalus sisu vahetada.


Kui Hoodi millegagi võrrelda, siis ilmselt Voksi Cityga võib samale joonele tõmmata. Ilmselt tulevikus teen ka nende kottide vahel võrdluse ära.


Andmed


  • Täide: 80/20 suled/ suled ja udusuled;

  • Seesmine materjal: puuvill;

  • 3000 mm vettpidav;

  • Villa põhjaga;

  • Tuulekindel;

  • Pikkus 98/130cm;

  • Laius 52cm;

  • 5 punkt rihmad;

  • Öko tex 100.


Plussid ja miinused


Plussideks on väga hea väline materjal, kerge ja võimalik pea ümbert korralikult eskimoks tõmmata.


Miinusteks on pikendusega on suuremat last ebamugav sisse saada ja seesmine materjal on heledat tooni.


Ma muretsesin veidi sellepärast, et koti pikkus koos pikendusega on liialt pikk ja võib vastu esirattaid minna, kuid muretsesin ilmaasjata. Hoodist ma ausalt olen kuulnud vähe, pigem Nord ja Nature . Eks see ole maitse asi aga eelistan isiklikult ilma karvata soojakotti. Kuigi visuaalselt on ta ilus, siiski ebapraktiline lastega, eriti kui nad magavad. Karva saab eemaldada kõikidelt Easygrow kottidelt.


Hoodi seesmine materjal on puuvill, selja taga vill. Pealmine materjal on polüester, mis on tuule ja vihmakindel. Pean mainima, et ta hoiab paremini vihma kui City ja Urban. Ühelgi juhul laps märjaks ei saanud, kuid Voksi Urban siiani kogus kõige rohkem vett endasse.


Mäletan, et mul oli probleeme Easygrow Lite+, kus pea juures olevast nöörist oli ebamugav kokku tõmmata. Hoodi nöör ei ole kummist, kuid ta on pehmem ja liigub libedamalt, mis võimaldab lapsel näolapi kergelt eskimoks tõmmata.


Hoodi tagumine osa on pooleldi müstika mulle. Seal on mitmeid asju, millest ma aru ei saa, miks need seal on. Nagu näiteks alumises osas olevad mustad rihmad.


Mis mulle enim meeldib on topelt rihmade augud, mitte istumisosas vaid ka külgedel. Kuna mõndadel kärudel on seljatugi väga pikk, lohuga istmel on rihmad täiesti teises kohas ja kolmandal on iste väikene ning vajab teisi auke. Et mitme käru vahel ma teda jagasin ja kordagi ei sattunud probleemi otsa, et rihmad ei sobiks.


Selja taga küll puudub libisemiskindel osa, kuid omast kogemusest võin öelda, et see libisemiskindel osa ei ole aidanud soojakotti muuta libisemiskindlaks. Ikkagi olen pidanud kotti kohendama, seega ei oska tunda sellest puudust. Olen saanud kirju, et soojakott vajub ära, kas on mingit kotti, mis ei liiguks. Kahjuks siiani pole leidnud soojakotti, mis EI vajaks kohendamist. See liigutus iseenesest on väikene ja kui teed tihti, siis tuleb automaatselt.


Pikenduse osa on väga kerge vahetada, kuna isolatsiooni osa jääb lukkude taha. Pikendatud osaga on pikka last keeruline sisse tõsta, kuna pikenduse osas puudub lukk, et soojakotti rohkem avada.


Vajadusel saab koti alumise osa eemaldada, kui lapsel näiteks jalanõud jalas on või kui oled siseruumides, siis kott käib täiesti n.ö tekiks lahti.


Easygrow Hood soojakott oli suur positiivne üllatus mulle. Väga hea kvaliteet, kott on õhuline ja kerge. Peab ilusasti vihma ning hoiab lapse soojas.


Mis riietes laps panna Hoodi?


Kõik oleneb, kui vana on laps. Esimesed kaks elukuud on imik veel kleenuke, vajades rohkem soojust. Tuleb arvesse võtta, et beebikorvis on kusagil kuni 10 kraadi soojem, kui õues. Ka oleneb, kui kaua laps õues magab. Mäletan mul poiss magas -15c kolm tundi õues. Nelja kuu vanuselt oli ta üpris paksuke, magades beebikorvis, mistõttu sai talle pandud vähem riideid. Pooleteist aasta vanuselt magas poiss istumisosas sama ilmaga, sama kaua , kuid panin talle ühe kihi lisaks selga. Kõige tähtsam on, et jäsemed oleksid soojas, eriti jalad, mis kõige esimesena külmaks lähevad, kuna asuvad kehast kõige kaugemal.


Pluss kraadides paneks vaid ühe kihi lapsele selga. See soojakott on päris soe. Mul poisil oli -11c kampsun lisaks seljas. Ehk lisasin teise kihi.


Soojakott sobib põhimõtteliselt kõikidesse kärudesse. Pikendusega on nii, et sobib kärudesse, millel on pikk iste, muidu võib hakata vastu esirattaid käima. Cybex Priami ja Phil & Teds Sporti sobis väga hästi pikendusega.


Soojakotti on võimalik osta Nordbabyst (SIIN), samuti on neil poodides kohapeal mudelid olemas. Saad tutvuda, katsuda ja leida endale sobiliku soojakoti.


Postitus valminud koostöös Nordbabyga

959 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page