top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Mima Xari Sport

Updated: Sep 2, 2022



Mima Xari Sport on stiilne, omapärane ja pilkupüüdev linnavurle käru.


Andmed

  • Kaal: 13,4 kg;

  • Kandevõime: 22kg;

  • Lohuga iste;

  • Seljatugi: 57cm;

  • Kaarvarju alla: 60cm;

  • Istumisosa: 25cm;

  • Jalatugi: 24cm;

  • Kokkupandult: 97 x 63 x 60 cm;

  • Rataste vahe laius: 63cm;

  • Lohuga iste (alates kuuendast elukuust);

  • NSS/SSS istumisosa.


Käruga tuleb kaasa vihmakile ja turvakaar.



Lisad


Lisadena on võimalik osta beebikorv (millel on kanderihmad, mistõttu tohib teda koos beebiga tõsta. Ideaalne vanemale, kellel treppidest vaja käia), turvahälli adapterid, beebikorvi adapterid (vaja eraldi osta), putukavõrk ja beebisisu istumisosasse.



Plussid ja miinused


Plussideks loetleks käru vedrustuse, ma ei osanud oodata, et see nii hea on. Väga suur istumisosa, sobib kindlasti käruaja lõpuni ja pikk kaarvari.


Miinusteks on (täiesti isiklik probleem) väike pakikorv (lubadeta olend siin), raskemapoolsem käru ja mitte kõige parem kokkupanek koos istmega.


Ma usun, et pole kellelegi üllatuseks, et Mima on Hollandi bränd. Hollandlastele omaselt on disain omanäoline ja väljapaistev.


Kui Xari mudelil saad isikupärastada raamist alates kuni istmekatete mustrini, siis Sport on minimalistlik- valikus neli erinevat katete värvitooni.



Istumisosa


Istumisosa on konkreetselt üüratu. Ilma probleemideta saab käruaja lõpuni kasutada. Lohuga istme eelis on, et teda saab kasutada kõige pikemalt, kui ei soovi jalatoest loobuda.


Omast kogemusest esimese lapsega, kes oli ja siiani on väga suur oma vanuse kohta, siis mingil hetkel ta lihtsalt ei mahtunud enam täislamavasse istmesse ära ja valik muutus kesiseks (kui soov on, et jalad oleksid üleval). Piir tuleb ette umbes 105cm peal, kus oli valida, et suva need jalad (kasutasin seda varianti vaheldumisi lohuga istmega) või minna üle lohuga istmele.


Istumisosal on kolm erinevat kallet. Täiesti istuv asend on ikka konkreetselt punkti pealt täisnurga all. Minu tütrele ei sobi niivõrd istuv asend, ta veel veidi sült ja eelistab keskmist kallet, kus võimalusel kangutab end turvakaare abil istuvasse asendisse.





Pakikorv ja turvarihmad


Pakikorv on tegelikkuses täiesti keskmise suurusega, ta lihtsalt on poolitatud kaheks. Tagumine panipaik on üllatavalt mahukas, kuna seest tuleb välja riidest osa, mida saab pealt nööriga kinni tõmmata. Mõõdukalt mahutab tagumisse pakikorvi ja eesmisesse mahub vihmakile ja veel nippet-näppet.


Kärul on viis-punkt turvarihmad, kuid külgmised ei tule eraldi ülemistest lahti, vaid sama rihm jookseb läbi mõlemist (sama nagu Cybex Priam ja Thule Urban Glide2). Õnneks rihmade lahti tegemine on ülimalt lihtne. Õlarihmade pehmenduse all on konks, millest saab kergelt eemaldada rihmad.




Vedrustus ja pidur


Mima Xari Sport on linnakäru. Kergemal terviserajal fikseeritud esiratastega saab hakkama , samas kusagile maastikule ei roniks. Vedrustus on üllatavalt hea ja raamil on mõnus vetruvus sees, saades kergelt lapse magama kõigutada.


Sedasorti peale vajutatav piduri tüüp on mu lemmik. Kõndides pole jalga vastu pidurit löönud. Olen pika sammuga, kuid olen 165cm pikk. Minu pikk samm võib olla 190cm inimese jaoks pool sammu. Samas, lükkesanga saab tõsta positsiooni, kus saab oma keha rohkem eemale kärust viia. Sport on kõrge käru ja sobib pikkadele inimestele.




Kokkupanek


Sport käib kokku ime lihtsalt. Sama süsteem, mis Uppababy ja Bugaboo kärudel. Raami mõlemal poolel on plastik osad, mille üles tõmmates käru saab kokku voltida ja ongi kõik. Probleemiks osutub aga origami stiilis voltimine. Alumine käru osa läheb pooleks ja siis ülemine osa, koos istumisosaga tuleb kolmanda osana järgi. Aga kui õues sajab vihma või on porine, siis on tükk jagelemist, et kaarvari ei puutuks vastu maad. Ilmselt kellel kätes rohkem jõudu, sellise probleemiga kokku ei puutu. Minu jaoks on lihtsam lihtsalt istumisosa eemaldada ja raam ning iste eraldi pagasisse panna. Käru muidu ise käib kokku üpris kompaktseks ja tervet pakiruumi ruumi ära ei võta.




Kokkuvõte


Kärul on omapärane disain, sujuv sõit, suur ja mahukas istumisosa. Kui otsid midagi teistsugust ja unikaalset, kuid ei taha, et käru oleks liialt in your face, siis Sport mudel on selleks ideaalne. Kui välja tuua see üks kõige lemmikum asi, siis ütleks raami nõtkus, tänu millele saan oma tütre kiirelt magama kõigutada.


Käru saab osta SIIT



Postitus valminud koostöös Kidsguruga

127 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page