top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Ostukott kärusse


Norras (olen kuulnud, et Eestis vist saab ka miskit), kui oled lapseootel, siis saad mitmest asutusest tasuta beebipaki või kingituse, oleneb poest. Apteegist sain beebipaki, milles oli kaasas riidest toidukott ja mida hakkasin peale lapse sündi koheselt ka kasutama.


Tõsi, et kott ei sobi igasse kärusse, kuna paljude kärude pakikorv on kas pisikene, väikese kandevõimega või halvasti ligipääsetav. Siit ka hakkasin endale teadlikult kärusid ostma, mille pakikorv on võimalikult lahtine ja suure kandevõimega (10kg). Ma olen 99% ajast jala ning toidu ostan koju ise.


Isegi kui käru ei kasuta, siis sellised riidest kotid võiksid olla kõigil kodus. Väga vastupidavad ja mahuvad ilusasti käekotti.


Sain tuttavaks Eestis ühe naisega, kes hobikorras õmbleb, ta elas varasemalt Norras ja temalgi oli olemas sama toidukott. Nägin puht juhuslikult mega ilusat mustrit, millest ta beebitarvete kotti õmbles ja tuli äkkidee, et oh sa võiksid mulle õmmelda sellest ostukoti. Tema aga sellepeale, no tavai teeme ära ja nii saingi sama lõikega endale ideaalse ostukoti.

Alguses kui koti kätte sain, siis materjal oli tugevam, kui eelmine ostukott. Läks kohe asi kasutusse ka ja ostlesin kohe mõnuga 10kg eest. Minu jaoks on tähtis, et sangad on piisavalt pikad, et peale saaks sõlme teha, muidu terve maa ja ilm neid toiduasju täis.



Agnesel on oma Instagram (SIIN) leht, kus on palju pilte oma töödest ning ühendust saab temaga kas Instasse kirjutades, Facebookis (SIIN) või e-mailile: lupp.agnes@gmail.com . Minu arust samm looduse säästmiseks on omada riidest kotte, mida saab kasutada pikalt. Internetis liigub palju kurbi videosid vaaladest ja lindudest, kelle kõhust on leitud kilekotte. Ise olen vahetanud ka puuvilja kotid taaskasutatavate vastu välja ja olen edukalt neid kasutanud juba üle poole aasta. Neid viimaseid saab osta tavalistest toidupoodidest, puuvilja ja juurvilja lettide juurest.


Ostsin ka bambusest kõrred koju, et kuhu iganes ma ka ei läheks, oleks mul olemas oma kõrs, kust juua. Mitmed toitlustus asutused on plastik kõrred vahetanud taaskasutatavate vastu.


Mina soovitan kahe käega, et meie ookeanid ja mered puhtana hoida, eelista riidest ostukotte.

382 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page