top of page
  • Writer's pictureMaris Altma

Minu lemmikud 2019



2019 oli kärumaailmas ülimalt huvitav. Nii palju uusi kärusid tuli välja, kui ka vanade mudelite uuendusi.


Põgusalt mainides 2020 kärude kohta (millest teen eraldi postituse), siis tuleb palju põnevat, kui ka mõneti pettumusi. Isiklikult valmistas Uppababy ja Bugaboo suurimat pettumust. Uppababy lubas Cruzi ja Vista uuendust ehk paremat vedrustust. Kuid messil käies sain nii uut kui vana mudelit testida rajal koos 10kg nukuga ja uute mudelite rattad kolisesid ja mis värk selle lahtise õhutusavaga peatses on? Bugaboo aga vahetas Donkey rattad välja veel kergemate vastu, kui eelnevalt. Siit aga küsimus, kuidas nende ratastega Põhja-Euroopas liikuda on? Cybexil tuleb Talos S, mis mõeldud Ida naabritele ja ilmselt ka meile? Kui tagumised rattad peaksid õhkkummist tulema, siis esimesed seda ei tule. Ja mis värk Cybexil selle kilega õhutusavade peal on?


Mõtlesin, et kirjutan täiesti suvalises järjekorras välja oma viis lemmikut, mis jäid üsna eredalt meelde.


Phil & Teds Dot


Mul varasemalt polnud mingeid tundeid Phil & Teds kärude vastu. Smart, GO ja Mod olid täitsa lahedad aga muu nagu meh. Uus Inline , kuhu kuuluvad Dot, Dash, Sport ja Voyager, üllatasid positiivselt. Üli geniaalne teha üks süsteem, kus kõikidele eelnimetatud mudelitele lähevad täpselt samad lisad alustades lisaistmest ja lõpetades Igloo kotiga. Kõige rohkem meeldis Dot mulle (LOE SIIT). Kaalult kerge, mõnus linnakas ja võimalus kasutada kahe lapsega.


Bugaboo Ant


Minu jaoks Bugaboo Ant (LOE SIIT) on üks parimaid mini kergkärusid turul. Reaalselt ainukene Bugaboo, mis välimuselt pole teab mis iludus aga kasutamisel avaldas muljet. Olles piisavalt kompaktne, saab käru kaasa võtta lennuki salongi käsipagasina. Kokkupannes jääb tagumisse osasse väikene tasku, kuhu lapse mänguasi mahutada ja/või muud nippet näppet. Lisaks sellele on võimalik istet panna SSS asendisse. Üks kõige läbimõeldumaid kergkärusid turul.


Cybex e-Priam


Kuigi Emmaljunga tuli algselt selle ideega välja juba üle aasta tagasi, siis Cybex võttis kätte ja tegi ära. Täitsa tõsimeeli, kui ma oma käed e-Priamile (LOE SIIT) külge sain, olin nagu laps kommipoes. Temaga ei ole vaid hea mäest üles minna, lisaks aitab e-režiim sul maastikul kergemini edasi liikuda. Kui sul tihti vaja liikuda raskemal maastikul või elad piirkonnas, kus tihti mäest üles-alla liikuda vaja, siis see käru on ideaalne! Üldse, ka uus Priam väärib mainimist. Disani muutus oli õige tee.


Icandy Peach All Terrain


Icandy on vaikselt imbumas Eesti turule ja pean tunnistama, et kui ma testisin Icandy Peachi, olin üllatunud, kui hea see käru on. 2020 tulid uued katted tavalisele Peachile, mis on veelgi ilusamad, kui 2019 aasta omad. Julgelt võin öelda, et peale Peachi sain käed külge Peach All Terrainile ja ma olin müüdud. See, et esisilda saab vahetada on nii tuus ehk neljarattalisest kärust on võimalik teha kolmerattaline. Lisaks on käru kasutatav kahe lapsega (sel juhul vaid nelja rattaga). Peach All Terrain (LOE SIIT) on nagu Peach, kuid esiots ja rattad teised. Peachi iste on mu kõige lemmikum lohuga iste. Ta on kuidagi hästi mõnusalt lapse keha järgi. Kui Bugaboo Buffalo iste jäi liiga laiaks, siis Peachi iste oli täpselt lapsele ümber, kuid samas polnud ta kitsas. Näha oli, et poiss tundis end mugavalt seal.


Baby Jogger City Mini GT2


Alguses ma olin üks nendest, kes oli täielikult GT2 (LOE SIIT) vastu aga kasutades mõistsin, et on palju detaile, mis vanemast mudelist on palju paremad. Näiteks, võimalus kaarvarju kõrgemale tõsta, jalatugi ja kergem ligipääs tagant poolt pakikorvile. Kui GTd pidasin inetuks aga asjalikuks käruks, siis GT2 on tehtud ilusaks. Enam ei kata raami tuhat trukki ja imelikust kahest erivärvist koosnev kilene riie vaid korralik kvaliteetne materjal ja käru kaarvari on ühte tooni.



Mis oli teie lemmik käru 2019 aastal?


1,431 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page